Nod32 on Win 98 - Outlook won't start

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by tony4carr, Jan 4, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tony4carr

    tony4carr Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    4
    Hi all, and all the best for 2006

    Yesterday I downloaded and installed the latest version of Nod 32 for Windows 98 after uninstalling McAfee Virusscan. The installation went smoothly and the software works for updates and virus scanning. When I try to start Outlook 2000 it hangs after showing the initial splash screen .....

    I have
    - tested with Nod32 switched off with the same result
    - disabled several of the Nod32 features
    - used the Winsock fix
    - uninstalled and reinstalled Nod32

    Any advice will be appreciated :)
     
  2. zashita

    zashita Registered Member

    Joined:
    May 17, 2005
    Posts:
    309
    Hi Tony4carr,

    have you tried to disable the outlook integration in EMON settings ? and / or to disable EMON itself ?

    For Outlook integration :
    Nod32 Control Center -> EMON -> SETUP -> Environment -> untick the boxes 'Show in menu' and 'Show in toolbar'.

    hth
     
  3. tony4carr

    tony4carr Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    4
    Thanks Zashita, tried that but no improvement unfortunately :(
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Does the problem actually go away after uninstalling NOD32? Couldn't it be that MS Outlook is trying to load McAfee's scanner which actually ain't installed anymore?
     
  5. tony4carr

    tony4carr Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    4
    Hi Marcos, Uninstalling nod32 makes no difference. I have also cleaned the registry to remove traces of the McAfee Virus Scanner. At this point I am beginning to think that I may need to uninstall and reinstall Outlook
     
  6. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Try deleting the file Documents and Settings\%user%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\extend.dat to see if it makes a difference.
     
  7. tony4carr

    tony4carr Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    4
    Thanks for the advice Marcos, took a similar route. Renamed extend.dat as extendold.dat and then rebooted. Still no improvement ....
     
    Last edited: Jan 4, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.