NOD32 no longer updating properly

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by BurtieLad, Jul 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mongatu

    mongatu Registered Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Posts:
    36
    This is pathetic. Still cannot update after clicking update 200 times.
     
  2. eTuner

    eTuner Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Posts:
    9
    Include Me

    I, too, am having this problem (ESET Smart Security 3.0.669).
    I read elsewhere that a complete uninstall/reinstall would fix the problem, but that only brought me even back in terms of updates (3230 from 3302).

    If this isn't fixed today, I will be a very upset customer. :doubt:

    P.S. First post - I just joined. ;)
     
  3. Escalader

    Escalader Registered Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Posts:
    3,710
    Location:
    Land of the Mooses

    I appologize for being a v2 user it seems we are in the way of V3 users.:rolleyes:

    One thing for sure I'm not going to sit here and click all day to try to guess when v2 will be updated.

    2 days since last update. :mad:
     
  4. sjgore

    sjgore Registered Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Posts:
    66
    Location:
    UK
    Worked for me on about the 5th attempt.
    A 1265kb update was downloaded, and my signature is now at 3306.

    Steve.
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,432
    Is there any reason that prevents you from upgrading to v3? If there is an unresolved issue you had with v3 in the past, сould you please provide us more details about it?
     
  6. WEG

    WEG Registered Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Posts:
    18
    This is not working still, reinstalling is not an option as i have 230 users. The client on the server updates fine and is current. It is not installing correctly on any user. I am running the most current server version.
     
  7. bornconfuzd

    bornconfuzd Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Posts:
    106
    Location:
    Houston, TX
    Hi all,

    I'm using v.3.0.669 on 32 bit Vista Ultimate.

    After reading about this problem here on the forum I noticed that my own copy was still at update 3304 from yesterday.

    I tried manual update a dozen times to no avail. I was going to try clearing the cache, but Marcos gave the path for XP, and rather than go hunting for it I decided to just try a repair.

    Went to Control Panel-uninstall a program- right clicked Eset and chose repair. I had to point it to my copy of the downloaded program, and reboot, but as soon as the computer rebooted Nod32 is at update 3306.

    Just did this a few minutes ago, so don't know if it's fixed, or will be stuck on 3306 now.

    UPDATE;

    Been a couple of hours now since I did the repair and got Nod32 to update to 3306. Just checked and see that 3307 is out but Nod32 has not downloaded it, and manual update does not find it.

    Not a good sign.
     
    Last edited: Jul 29, 2008
  8. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Re: NOD32 no longer updating properly at all

    I reinstalled v. 3.0.669 (the dutch version) and guess what :rolleyes:

    The database won't be updated for NOD says that i have the most current one, and that while my signature says 3220, and the most current one is 3306, even a manual update won't help (cause it doesn't do anything), NOD keeps saying that i have latest installed :mad:

    According to me, it doesn't have anything to do with that giant update.
     
  9. Cytoned

    Cytoned Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Posts:
    12
    Re: NOD32 no longer updating properly at all

    This is getting past a joke. I've recommended NOD to countless people, and they're going to be phoning me up soon!

    Is there any word as to when everything will be functioning normally?
     
  10. Capp

    Capp Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Posts:
    2,125
    Location:
    United States
    This was posted by Marcos:


     
  11. Biscuit

    Biscuit Registered Member

    Joined:
    May 26, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    Isle of Man
    None of my v2 users are able to update today, also my own systems are not updating. Are the Nod32 update servers running today?
     
  12. Thankful

    Thankful Savings Monitor

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Posts:
    5,296
    Location:
    New York City
    I just received update 3307 automatically after having problems updating earlier this morning. Hopefully, things are improving.
     
  13. WEG

    WEG Registered Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Posts:
    18
    My server is on 3307 my clients are on 3279. The server says that the installed version is 3307.
     
  14. DontPanic

    DontPanic Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Posts:
    18
    Location:
    USA
    Our clients are updating to 3307 now after problems this morning also.
     
  15. DavidCo

    DavidCo Registered Member

    Joined:
    Jul 9, 2005
    Posts:
    503
    Location:
    UK
    I am unable to update from 3304 (28th). Have given up.

    Big update, too big for my 6.5Mb line:p
     
  16. Rapid Dr3am

    Rapid Dr3am Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Posts:
    60
    So I clicked it about 10 times, but it has now updated for the first time in 3 days.

    If this continues, I think I might go back to Kaspersky.
     
  17. eTuner

    eTuner Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Posts:
    9
    Well, great. Now mine is reporting that it's antivirus module has failed to start up. What's next? A zombie invasion?
     
    Last edited: Jul 29, 2008
  18. ae_otg

    ae_otg Registered Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Posts:
    7
    Hi. I use NOD32 AV v.3.0.667.0 on my Windows Vista Ultimate (32-bit) laptop and have had the same problem as listed above. The automatic updates fails and says the virus signature is current. I have two other computers using ESS v.3.0.669 on Windows XP SP3 and both, since yesterday, have had the same problem, freezing at the 3300 virus signature; manual update doesn't work either. This happended earlier before this year, but with NOD32 v.2. I hope it gets solved quickly, because it's highly frustrating to have such problems with such a good and dependable AV.

    I want to add that with my EAV 3.0.667.0 cleaning the cache possibly helped, because after doing so, it only took two tries before the update process completed succesfully. By the way, the path for WinVista is C:\ProgramData\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles.

    Finally, I want to thank Marcos for his good support. Too bad that he seems to be the only one from ESET to be giving answers.
     
  19. BeanCounter

    BeanCounter Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2006
    Posts:
    66
    Location:
    Melbourne, Australia
    I have 3.0.669 installed on 3 computers. One is showing signature update 3307 and the other two are showing 3304. When I try a manual update on any of the computers it comes back immediately and says the an update is not necessary. Clearing the cache has no effect.
     
  20. eTuner

    eTuner Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Posts:
    9
    That is exactly what I have, alongside this.

    Your problem is okay. ;) It should be resolved soon.
     
  21. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,716
    Location:
    Toronto Canada
    I'm also stuck at 3304.
     
  22. rothko

    rothko Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Posts:
    579
    Location:
    UK
    i'm one better, with 3305 on my laptop.

    strangely my pc is completely up to date (3307).
     
  23. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,716
    Location:
    Toronto Canada
    Now at 3307 clearing the browser cache worked. :D
     
  24. rothko

    rothko Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Posts:
    579
    Location:
    UK
    you win then! :D clearing the cache didn't work here, not too bothered at the moment, i trust eset to get it back on track.
     
  25. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,432
    I'm stuck at 3305. We'll keep monitoring the situation and consider dedicating some update servers just for v3 instead of both v2 and v3. As a result, v3 users will update faster and thus allowing more other v3 users to download the update, however, these servers won't be available to v2 users. You can imagine how big load it is given that 30 update servers have been fully loaded for about a day already. This reminds me sweet old times when 3-4 update servers were enough to serve all users :p

    Edit: eventually updated to 3307 ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.