NOD32 Context menu on tray icon doesn't show up!

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Nazgulled, Jul 23, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Ever since NOD32 v3.0, all the updates to the software didn't solve this problem for me... Most of the time, like 90%, the context menu doesn't popup when I right-click on the system tray icon.

    Also, if I double-click the icon, the main window doesn't open... What's wrong?

    As far as I can tell, if I restart Windows, the icon context menu and double-click will work for some time. But after a period of time, it will stop working and never work again unless I reboot, or maybe, close the egui.exe process and restart it. Both workarounds are a pain in the ass...

    Am I the only one with this problem?
     
  2. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
  3. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
    Hello Nazgulled,

    Which operating sytem and what other security programs are you using?
     
  4. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Vista and no other security software, just NOD32. Vista firewall's it's even disabled...
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
    It doesn't seem to be a widespread problem. I personally would try cleaning the icon cache as posted here.

    It may or may not help.
     
  6. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    I didn't solve anything :(
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
    I was hoping it would. Are your video drivers up to date?

    You can alway put a shortcut on your desktop to egui.exe for access until the problem is solved.
     
  8. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    They are not, but I can't see how driver updates can have anything to do with how a simple icon interacts with Windows.

    Nah, I hate icons on the desktop. I have my own way of organizing my shortcuts and I can't fit a shortcut to egui anywhere.

    I guess I'll just have to deal with it for the time being...
     
  9. SmackyTheFrog

    SmackyTheFrog Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Posts:
    767
    Location:
    Lansing, Michigan
    Alright, I am seeing this on my primary workstation as well. Vista 32-bit running 3.0.669. The system tray icon will show the alt-text when hovered over saying build number and the current definitions but I can't get a right-click menu or launch the management console by double clicking. Cleaning out the icon cache didn't take care of it, but killing the egui.exe process and restarting fixes it for a time.
     
  10. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Guess there's no solution then :(
     
  11. SmackyTheFrog

    SmackyTheFrog Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Posts:
    767
    Location:
    Lansing, Michigan
    I ended up updating my ATI drivers and I haven't seen the problem reoccur, but I am not positive if that was the fix, if nothing was fixed and it is waiting to come back, or something else did it.
     
  12. cthorpe

    cthorpe Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Posts:
    168
    Location:
    Texas
    I am having the exact same problem with the icon in my system tray. No right click menus and double-clicking doesn't do anything. I am running Vista Home Premium 32bit with SP1.
     
  13. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
  14. Joan Archer

    Joan Archer Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    73
    Location:
    Pembrokeshire, South Wales, UK
    I'm not seeing the problem on Vista, until just over a week ago I was running NOD32 3.0.669.0 on my XP Home machine then I bought a new machine running Vista Home Premium SP1 and uninstalled it from XP and installed on this Vista machine, I can right click the icon in the notification area and get the menu and also can click the icon to open up the program window as well.;)
     
  15. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    @ronjor
    That's a fix for XP, not Vista.

    @Joan Archer
    Like I said, some times it works, sometimes it doesnt.

    @SmackyTheFrog
    My drivers are not updated either, maybe that will help... :)
     
  16. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,376
    Do you have a 32 or 64-bit version?
     
  17. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    32-bits
     
Thread Status:
Not open for further replies.