NOD32 Context menu on tray icon doesn't show up!

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Nazgulled, Jul 23, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Ever since NOD32 v3.0, all the updates to the software didn't solve this problem for me... Most of the time, like 90%, the context menu doesn't popup when I right-click on the system tray icon.

    Also, if I double-click the icon, the main window doesn't open... What's wrong?

    As far as I can tell, if I restart Windows, the icon context menu and double-click will work for some time. But after a period of time, it will stop working and never work again unless I reboot, or maybe, close the egui.exe process and restart it. Both workarounds are a pain in the ass...

    Am I the only one with this problem?
     
  2. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
  3. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    66,413
    Location:
    Texas
    Hello Nazgulled,

    Which operating sytem and what other security programs are you using?
     
  4. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Vista and no other security software, just NOD32. Vista firewall's it's even disabled...
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    66,413
    Location:
    Texas
    It doesn't seem to be a widespread problem. I personally would try cleaning the icon cache as posted here.

    It may or may not help.
     
  6. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    I didn't solve anything :(
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    66,413
    Location:
    Texas
    I was hoping it would. Are your video drivers up to date?

    You can alway put a shortcut on your desktop to egui.exe for access until the problem is solved.
     
  8. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    They are not, but I can't see how driver updates can have anything to do with how a simple icon interacts with Windows.

    Nah, I hate icons on the desktop. I have my own way of organizing my shortcuts and I can't fit a shortcut to egui anywhere.

    I guess I'll just have to deal with it for the time being...
     
  9. SmackyTheFrog

    SmackyTheFrog Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Posts:
    767
    Location:
    Lansing, Michigan
    Alright, I am seeing this on my primary workstation as well. Vista 32-bit running 3.0.669. The system tray icon will show the alt-text when hovered over saying build number and the current definitions but I can't get a right-click menu or launch the management console by double clicking. Cleaning out the icon cache didn't take care of it, but killing the egui.exe process and restarting fixes it for a time.
     
  10. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    Guess there's no solution then :(
     
  11. SmackyTheFrog

    SmackyTheFrog Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Posts:
    767
    Location:
    Lansing, Michigan
    I ended up updating my ATI drivers and I haven't seen the problem reoccur, but I am not positive if that was the fix, if nothing was fixed and it is waiting to come back, or something else did it.
     
  12. cthorpe

    cthorpe Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Posts:
    168
    Location:
    Texas
    I am having the exact same problem with the icon in my system tray. No right click menus and double-clicking doesn't do anything. I am running Vista Home Premium 32bit with SP1.
     
  13. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    66,413
    Location:
    Texas
  14. Joan Archer

    Joan Archer Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Posts:
    73
    Location:
    Pembrokeshire, South Wales, UK
    I'm not seeing the problem on Vista, until just over a week ago I was running NOD32 3.0.669.0 on my XP Home machine then I bought a new machine running Vista Home Premium SP1 and uninstalled it from XP and installed on this Vista machine, I can right click the icon in the notification area and get the menu and also can click the icon to open up the program window as well.;)
     
  15. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    @ronjor
    That's a fix for XP, not Vista.

    @Joan Archer
    Like I said, some times it works, sometimes it doesnt.

    @SmackyTheFrog
    My drivers are not updated either, maybe that will help... :)
     
  16. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,415
    Do you have a 32 or 64-bit version?
     
  17. Nazgulled

    Nazgulled Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    50
    32-bits
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.