No Audio? and i have codec???

Discussion in 'other software & services' started by chaos16, Jan 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    I have a audio problem in my computer.

    I formated my pc yesterday and installed windows xp sp2 version.

    I installed my motherboard drivers for network to work.

    i did a windows update and i installed the other hardware update there was but no audio.

    now wat is the problem? do i need audio drivers?

    I have an Asus K8V-X Motherboard with a built in sound card

    btw i have the latest klite codec pack and video works but not audio?

    i go to device manager and my Multimedia Audio Controller has a yellow ?

    i go to audio options and i have everything disabled and can't enable it?
     
  2. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    This is not a codecs issue. The ?,and the disabled audio options would indicate that the driver still not installed so Windows dose not recognize the device. If this is an onboard audio device (built into the mobo) then put your driver CD back in. Close out of the auto-play. In Device Manager right click on the device with the ? and select Update driver. When it gives you the option of where to look make sure the optical drive with the CD is selected. If this is an add on card then do the same except using the CD provided with the card. Also make sure Windows Audio is set to Automatic and Started under Services.
     
  3. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    the thing is i lost my cd

    Can someone give me a link to download?
     
  4. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    Is it onboard? If it is, then what is the make and model of the of the PC? If it is an add on then who made the card and what is the make and model?
     
  5. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    I got an Asus K8V-X and the sound card i think is built in coz i only have a graphic card X800 pro agp. with an AMD 64 3200+


    But yeh the Asus K8V-X
     
  6. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    http://www.asus.com/ <---- will get you to their home page. You will have to tunnel down from there depending on your location.
     
  7. Ice_Czar

    Ice_Czar Registered Member

    Joined:
    May 21, 2002
    Posts:
    696
    Location:
    Boulder Colorado
    ^ ;)

    always best to download the latest drivers from the mobo manufacturers anyway
    especially on boxes youve integrated yourself and bought anywhere near the bleeding edge
    they tend to release them without optimized drivers or BIOS

    check the revisions for your chipset while your at it
     
  8. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    thanks downloaded them from Asus site. The drivers are old no new one though
     
  9. Ice_Czar

    Ice_Czar Registered Member

    Joined:
    May 21, 2002
    Posts:
    696
    Location:
    Boulder Colorado
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.