Need network tray icon

Discussion in 'other software & services' started by Rainwalker, Oct 2, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    I am looking for a app that will sit in the tray and monitor my internet connection. I am not on a lan and only need the basic internet stuff.
    Also, is there an app that would require a password to awaken Vista from sleep mode?

    TIA
     
    Last edited: Oct 2, 2007
  2. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    You mean an icon to show download/upload or what? If you just want it to show activity then try NetMeter.
     
  3. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    To enable the Network icon in the System Tray if you are using Vista, right-click on the taskbar, click properties, click notification area, Click the Network box under System Icons, click Apply, Click OK. Then right-click on the icon in the System Tray to configure it.

    To require a password in Vista, goto Control Panel, Security, Click on Require a Password when the Computer Wakes (under Security Center), Check the Require a Password box, Click Save Changes.
     
  4. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Thanks you guys..........@AKAJohnDoe..there is no require a Password box....thanks again for your network info, but that won't work as i have network lan services turned off and they seem to be needed.....i thought i could enable Network List Service to get the icon up and running, but not enough.
    There has got to be a way to enable password protection for the sleep mode.....maybe a third party app?
     
  5. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    Start/Control Panel/User Accounts and Family Safety/User Accounts and set a password. If you don't have one set for the user account, it cannot prompt you for one.
     
  6. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    I have a password for Administrator...........what version of Vista are you addressing?
     
  7. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    This is not Vista version specific, in fact, it is not even Vista specific as it applies to XP as well. If you want a password to be required when the PC wakes up, the account that was in use when the PC went to sleep also needs to have a password and you have to set the require password on wakeup option for that account.
     
  8. acr1965

    acr1965 Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Posts:
    4,954
    I am using bitmeter with Vista and it is ok. The tray icon is kinda like zone alarm's.
     
  9. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    UPDATE: The password control for Sleep Mode is located Control Panel / Power Options.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.