Need help setting firewall rules

Discussion in 'other firewalls' started by Mike6080919395, Dec 8, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mike6080919395

    Mike6080919395 Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Posts:
    41
    So I will be using windows 7 firewall in restricted mode.

    What firewall rule must be created for Avira 2013 Premium Anti-virus to function properly?
    What firewall rule must be created for MBAM to function properly?
    What firewall rule must be created for spybot S&D to function properly?

    This is all I'm allowing to run besides Firefox and thunderbird.
     
  2. 3inchblue

    3inchblue Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    49
    In general just http (distant or remote port 80 tcp ) and perhaps https Remote port 443 tcp) should be sufficent for the updating. Thiis is assuming icmp and dns are allowed globally.

    Avira:

    http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&postID=1044084#post1044084

    MBAM:

    if memory serves me. it is the mbam exe and maybe an additional updater is required.

    Spybot S&D:

    probably the same as for MBAM.

    However, use the command for creating a log of connections prior to attempted updates and the log should reveal the processes. After you are finished just exit the command (logging will cease).

    This netstat will record the connections attempts as per process per second to the home drive ("C:\"):

    netstat -anob -t 1 > c:\netstat1.txt
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.