need help: remote installation of EAV in corporate network

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by iDen, Oct 14, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. iDen

    iDen Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Posts:
    4
    Please people i need real help :(

    Story.
    We had eav 2.7 in office network. Mow the time came when we have to update it to v.4
    I've downloaded Business Eav v4, Remote Console v3, Remote Server v3

    removed from DC(win2003) all old packages: server, console, eav

    Installed new packeges.
    And now i don't know how set up remote installation properly. Steps i did:
    Installed EAV -> restart ; Remote Server (enter password for clients), installed console.
    In server Options configured mirror: E:\eset\mirror
    enabled HTTP support, port 2221 by default

    then in remote install tab defined package, named it.
    now time came to make configuration XML.
    As i got idea, in clients update server i should put http://my_server:2221 right o_O?

    But i didn't find this option in config list but in Eset 2 main category , which is before, "EAV 4 , Smart Security ... " category

    Please help to figure this out.
    And yes, i've read ERA manual. But it's not full for me and i can't figure my issues by it.
     
  2. Capp

    Capp Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Posts:
    2,125
    Location:
    United States
    If you need the update sever to be available outside the network, you can set it up as an HTTP server.

    My advice, if all your computers are on the same LAN, just point the clients to your update server via name. In the "Remote Administration" configuration, just enter the name of your server and leave the port as default.
     
  3. iDen

    iDen Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Posts:
    4
    Yeap, everything is under one LAN segment

    +before this momment, i had eav 2.7 installation via .bat file.
    simple bat file with, with general string //my_server/eset/setup.exe + direction to config.xml

    but now i have only one msi package, and i thought it's imposible make such bat setup config with binded xml file.

    Okey, tomorrow i'll try to enter server name in remote administration only, and see if it works.

    Anyway thanks.
     
  4. iDen

    iDen Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Posts:
    4
    I've configured eav4 configured file to connect remote server for administration by port 2222

    Also i've ctreated .bat file for installation not from ERAC. It looks like this:

    Code:
    @echo off
    
    if exist "%PROGRAMFILES%\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe"  goto end
    
    \\*my_server*\eset\eavV4.msi /qn REBOOT="Force"
    
    :end
    
    exit
    also placed in install dir "cfg.xml" configuration file.

    when I've installed soft on client station, it failed to update. Invalid update address.
    It failed until I've manually entered update server: http://*my_server*:2221

    How can i put this thing in automatics. there is option for EAV v2 to enter update server in config file, but there is no such in EAVv4 category o_O

    How should i configure Clients, ERAC/S or Config XML if clients should update if Remote administration Server and port configured, and they should update without entering server address manually o_O
     
Thread Status:
Not open for further replies.