MYFreeAntivirus 2012

Discussion in 'other anti-virus software' started by thanhtai2009, Jul 29, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. paniccom

    paniccom Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Posts:
    100
    And the Roboscan initial update was also incredibly long--as was the download from their site, directly. (I think I used Softpedia or something for the 137MB download and it went real quick, but that first update--!!)

    EDIT: Actually, it was CNET, who I usually can't stand for DL's any more because of their 'CNET_XXX_XXX' DL's. But underneath the 'Download Now/ CNET Installer enabled' is the DirectDownloadLink', which gave me the 138MB DL in under a minute. The 'Download Now/ CNET Installer enabled' gives a 452KB file called 'cnet2_roboscan_is_free_x86_exe'. So you'll still be downloading when you click on it--to get the other 137+MB.
     
    Last edited: Jul 31, 2012
  2. Chiron

    Chiron Registered Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Posts:
    174
    Since it appears that this actually is a legitimate AV, unless I'm missing something, would anyone who has had good experiences with it mind rating it on WOT?

    The reason I ask this is because if it really is a useful free AV people shouldn't be scared off by the red flag WOT is currently giving it. Also, I can't include it in my list of AV's:
    http://www.techsupportalert.com/con...alse-positives-multiple-antivirus-vendors.htm
    unless it is rated green.

    Thanks.
     
  3. DX2

    DX2 Guest

    WOT isn't 100% accurate, just like any av or security program...
     
  4. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    791
    Well, I didn't have a very good experience trying this out. It kept quarantining its own install files on my first attempt. After uninstalling and reinstalling and after a very L O N G boot-up I could not activate the "Active virus control" setting at all. All actions on malware were 'deny' no matter what setting I chose. The url filtering froze occasionally. And to make matters worse there were intolerable cpu spikes and extended boot-ups. Na, no thanks. Not ready for prime-time.
     
  5. Mirin

    Mirin Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    41
    They did that to avoid paying tax like Agnitum. It's not illegal.

    http://www.agnitum.com/about/contacts.php
     
    Last edited: Aug 1, 2012
  6. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158

    This product seems good & I like it.

    Before installing it on my production system I want to clear the confusions first.

    So sent them 3rd email just now.
     
  7. Cloud

    Cloud Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Posts:
    1,029
    Location:
    United States
    You need to be patient... Did you get a ticket number and check your email? After submitting an entry I got an email:

    "We aim to respond to you within 48 hours, however we are experiencing high volumes of customer requests at present and therefore may take a little longer. Please be assured we are working hard to respond to you as soon as possible."
     
  8. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    Yes I got the same thing as you have mentioned. Its been 70 hours now after recieving their email & no reply yet.

    After registering they have the time to send me 3 emails at once for their free & paid products specially but they are lot busy to reply the query with 1 email.
     
  9. Cloud

    Cloud Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Posts:
    1,029
    Location:
    United States
    Those emails are automated so I am not understanding at all...

    Oh, but the paid AV issue isn't too much of an issue right? We should enjoy the few paid features that it gives us till they fix it. Hehe.. ;)
     
  10. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    Yes right.

    If its a permanent free AV then I will install it on my production system.

    If its free for a year only then definitely not.

    Will wait for their reply for few days.

    By the way

    I tried setting my system date ahead 3-4 times to check what it mentions.

    Everytime there was different experience.

    1. Didn't entered the licence & opted for evaluation, restarted, set the date ahead 2 months, it mentioned expired, buy now.

    2. I entered the licence & got 365days, set the date ahead 2 years, didn't mentioned expired but the days left were 0 & it mentioned 1 issue & that was update was old, tried to update & it was updating & everyother things were enabled & working.

    Different tries different experiences were there. But there was no option to renew it free at any time. Sometimes it mentioned disabled security, expired, 0 days left but working, 0 days left buy now, etc.


    I think this is fairly new AV & they haven't set everything completely yet so things like this.
     
    Last edited: Aug 1, 2012
  11. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    they also told me is was for 365 days then you can renew as free for another 365 same setup like avast
     
  12. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    I posted the following over at Comodo forums regarding that some of you may have downloaded the wrong installer. If your installer isn't named "MYFreeAntivirus_x64_en_eshop" (my machine is x64, and I speak english) and doesn't have "free" in the name, then it it the wrong product. It should also say "MYFreeAntivirus" in the top left corner of the UI.

    EDIT: I looked at the screen shots on page 3 of this thread, and none of them say what my product says it the top left corner......"MYFreeAntivirus 2012"

    https://forums.comodo.com/other-sec...er-licenced-t85810.0.html;msg613836#msg613836

    "Naren, something is wrong. After going through the very irritating process of getting the product, I received an email with a link and that link went to a page that now had a "download MAF 2012" option on it. I used that download and received MAF. It says MAF 2012 in the top left of the program, and the installer is named MAF 2012 as well. I believe you downloaded the wrong installer."
     
    Last edited: Aug 1, 2012
  13. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    Do you mean you talked to them?
     
  14. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    I have replied in the comodo forum.

    Can you show the screenshot of the main GUI?

    Its strange only you got the free version with MyFreeAntivirus2012 on GUI

    Attached is the screenshot of the email I recieved with the installers
     

    Attached Files:

    • MFA.PNG
      MFA.PNG
      File size:
      125.7 KB
      Views:
      9
    Last edited: Aug 1, 2012
  15. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Yep. Links still work. Just tried them out.
     
  16. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    I used this email, link and password to create my account, then after that, I was shown a blue "download MYFreeAntivirus" button that didn't exist before, and that's where I got my product from..........Not the email that you have shown. You should have received this along with a password to create your account.

    From my email....................

    "Exciting news! We have recently implemented MYAccount feature where you can see an overview of your products & Services. In MYAccount you can find your installation instructions, license keys and all email history. You will also be able to update or change your contact details. We hope this new feature will make it simple and easy for you to manage your account with us.

    Please click here to activate your account:
    Click here" (-xttp://myclang.com/1/3fde84d283b18092d6a7e5c22755f23287b773d587d07767a3a0d241a51665c7e2b072d2c233c06096c-)
     
  17. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    Plzz show the screenshot of the main GUI.

    And whats the installer size for 64 Bits? 242 MB?

    Now again I am trying to register with different email add but I am not able to remove the item free retail box with shipping cost only. Tried a lot but the same prob.
     
  18. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    I can't show you a screen shot because I have reimaged to a different config. If I get bored I will reinstall and show you. At this point all you can do is take my word for it. I of course saved the installer, and it has no name in properties > general or compatibility or details (you mentioned a name on Comodo). Yes, the size of my installer is 242MB. I also downloaded it through the procedure I described above.
     
  19. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    I didn't mentioned a name on Comodo forum.

    You mentioned I might have downloaded wrong installer so I meant the installer is right & its for MyFreeAntivirus 2012.

    Anyone if you are going to download MyFreeAntivirus 2012 download the way DBone has downloaded & post here you got MyFreeAntivirus 2012 or MyAntivirus 2012.

    Thanxx for the info DBone.
     
  20. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r

    sorry no i meant in a email they said that
     
  21. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    OK, I thought you saw something different then I saw in the properties menu. I only have 5 days left in my 70 day money back guarantee for WSA Antivirus, so I reimaged to see if I really want to keep it.

    I was going to update this thread to say that I was having an automatic update issue with MFA. It never updated itself from 5pm on Sun (install) until I reimaged at 7pm Mon. I had multiple reboots during that time, and the computer was on for several hour stretches too. I'm not super familiar with Bitdefender products, but I'm guessing that no virus database updates in 26hrs is not correct. o_O
     
    Last edited: Aug 1, 2012
  22. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    The automatic generated email or you sent them an email & they replied back to you?

    Coz I have sent them 3 emails with some query & they replied within 48 hours they will reply & its been 100 hours now & no reply yet.
     
  23. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    We got the paid version with the free installer & the autoupdate was fine. Mine had updated 2wice in 3 hours after initial update.

    But you got the free version with the free installer, now only the users with the free version can comment on the autoupdate in the free version, right?
     
  24. DBone

    DBone Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    1,041
    Location:
    SoCal USA
    So, I got bored.....:D I launched my installer from my USB drive and it won't install nowo_Oo_O I tried 3 times, and I get a "failure to download necessary files" screen. So I ended up downloading another installer from my email that looks exactly like the one you posted, and it installed, but now on the UI it says "MYAntivirus - the number 1 antivirus engine in the world"......No Free, and no 2012 like before.

    I have no idea why my original installer is dead now, but it is.
     
  25. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,158
    When you first downloaded the installer, you saved it on harddisk or USB. If harddisk, copy the installer on the USB to harddisk, it would be good if on the same place i.e previously if you saved it on desktop then copy it to desktop.

    Try it if possible.

    By the way

    I am trying to get the free version by registering again with a different email add but as I mentioned in my previous post I am not able to remove the retail box with shipping cost option. Would it be possible that they may be detecting the ip address has previously downloaded the free version so not allowing me to download another & therefore I cannot remove the retail box with shipping cost option?

    Can you try getting the free version with a different email address? & if successful download it the same way as you did previously & see you get free version or paid.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.