My dad uninstalled Spybot and Spywareblaster and Windows Defender

Discussion in 'other anti-malware software' started by cheater87, Nov 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    Looks like that computer only has Norton anti virus to protect it. Looks like no real time or prevention to protect that thing. That thing is going down like a moth to a bug zapper.
     
  2. kdm31091

    kdm31091 Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Posts:
    365
    Well maybe not if he's a careful surfer. Don't overblow the threat, he should still be fine...well maybe...if you teach him safe surfing. You don't really need 3 Antispywares anyway.
     
  3. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    He uninstalled SpyBlaster? That's a great little app. Besides that, anti-spyware apps are configured in different ways,so one may miss something where another may catch it. With that in mind, you should always have at least 2 on your pc. I have 4 with one running. SpyBlaster included.;)
     
  4. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    He thinks that the GODLY Norton Anti VIRUS will protect against SPYWARE.
     
  5. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    Yeah you should be fine with norton, its had pretty good protection against most things. As long as you surf with some control you will be ok.
     
  6. btman

    btman Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    576
    I think I know your dad lol. My friend had the exact same thing.... I went to his house... downloaded Ewido 4.0 (b4 avg anti-spyware came out)... found 2 trojans, 5 adwares and lots of cookies... He shutup and I told him to buy Kaspersky lol.
     
  7. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    if he didn't remove the protection before he uninstalled spyware blaster the protection killbits are still there and working.
     
  8. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    one silly unessary post removed.

    bigc
     
  9. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    I don't think he shut it down its just uninstalled so the kill bits are still working?. Thats good
     
  10. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Cheater 87, I see you are using AVG anti-Spyware (alias ewido 4). When ever I do a scan, my system is a little unstable for a short time after the scan, as in apps loading slow. Have you had that experience? It's not a big deal, just ennoying. :eek:
     
  11. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    Doesn't happen to me do you have the full version or the paid for one? I had the free one.
     
  12. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I have the paid one. It works well except for the period before the next boot. My computer shuts down in about 15 seconds except after a scan, where it takes about 30. When I re-boot it's OK again. Go figure.:)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.