memory card readers disappear after installing TI 2009

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by pvbers, Oct 9, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pvbers

    pvbers Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Posts:
    2
    My USB memory card readers disappear after installing True Image 2009 Home. This was the case in the beta versions and it still is in the retail version.

    I am not going to buy this version, so now I have to switch to a total different backup system because no older Acronis version sees my SATA harddiscs on my ASUS P5Qpro motherboard.

    Bye bye Acronis.
     
  2. bastien

    bastien Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Posts:
    4
    After installing TI 2009 my NTB dv6397ea doesn´t find (read) SD-card from intern card-reader in NTB. All other card (xD or memory stick) can be read. Before installing TI 2009 was everything OK. I checked it by new installing. Do you have some solution, how to activate it? Thanks!
     
  3. rantamplan

    rantamplan Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Posts:
    1
    I have the same problem with my card reader. It is an internal reader, that reserves four driveletters. As soon as I install TI 2009 the drives disappear in windows explorer. I found out, that TI 2009 reserves the driveletters for mounting images. Does anyone know how to tell TI 2009 what driveletters are already used for removable devices?
     
  4. redshift

    redshift Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Posts:
    10
    hallo

    sorry my english ist not so welll

    i have the same problem

    all !!!!!!! card reader doesent works
    extern, intern its not importent

    but the first version 2009 (buy version) , works
    and the update 9608 doesent works

    it's the same problem as the cdrom were not detected ?

    I'm disappointed
    I am since 2005 customer
    probably your software can not buy anymore
    Keeps because something is not working

    DriveLetters = http://www.uwe-sieber.de/usbdlm.html sorry its german

    hopefully that will be better next update

    windows vista sp1


    redshift
     
  5. redshift

    redshift Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Posts:
    10
    bobmitch says:

    Chatted with Anthony at Acronis...here is his temporary workaround

    Anthony: - Find the following branches:

    Anthony: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} -> UpperFilters (PartMgr tdrpman140 snapman380)

    Anthony: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F} -> UpperFilters (VolSnap tdrpman140 snapman380 timounter)

    Anthony: - Please delete tdrpman140 values from the registry


    I am gonna try it now...will keep you all posted
    Reply With Quote

    does it work?
    and if so why?
     
  6. bastien

    bastien Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Posts:
    4
    Redshift: Thanks, already works correctly. (delete tdrpman140)
     
  7. country2

    country2 Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Posts:
    169
    I also had same issue plus lost a IDE dvdrom but I've lost it before so don't know if it caused that or not but would like to add the above temp fix made everything come back. Thanks for the info!
     
  8. Bruce Mahnke

    Bruce Mahnke Registered Member

    Joined:
    May 21, 2005
    Posts:
    629
    Location:
    Woodbury, MN USA
    Reading these postings I have made an observation that other devices may be affected by upgrading to TrueImage 2009, build 9,608.
    I have noticed that my internal IDE (not USB) ZIP100 drive no longer shows up in My Computer and is not functional. This is also true of my HP PSC2210 multifunction printer (USB), which has internal card readers, when connected. The printer shows up in My Computer and is functional but an additional entry (Generic volume) shows up in Device Manager. In the images below for the ZIP drive as an example you will notice that the driver files reference Acronis. When the printer is attached I get an additional Generic volume that also lists driver files associated with Acronis. This suggests to me that while the printer works OK the card readers are not functional.
    Viewing the entries in Device Manager this is what I see:
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 11, 2008
  9. Zecke2008

    Zecke2008 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Posts:
    12
    :mad: Great work Acronis, great work .... Nobody can use his USB stuff. A little bit more testing before releasing TI12? Nothing learnd? Do you remember the terrible start of TI11? Ups, you did it again!
    Regards Zecke2008

    PS: There is a nice song from Simon and Garfunkel "Keep the customer satisfied", maybe you try this concept next time .... :rolleyes:
     
  10. Beat

    Beat Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Posts:
    6
    Hi Redshift

    I'm very happy with this registry fix. Now my system starts faster and the drive letters are named dynamically again.

    In addition the removable media which failed to start previously does not inhibit the display of the drive with the same reserved letter.

    Beat
     
  11. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    Imo, you have to tell Acronis with your pocketbook. It seems that they won't sell better stuff as long as they can keep selling stuff like ATI11 and 12. So get a refund --satisfaction is guaranted within the 1st 30 days after purchase. When a fixed version is available, then consider trying it and buying it if it suits you.
     
  12. bobmitch

    bobmitch Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    117
    Location:
    Texas
    I heard from Acronis this morning. They have released a new build (9615) that, in my case, has fixed the usb issue. I am sure that it will do the same for you. I have a refund in process. If this works, I am sure that the refund will be canceled....

    Bob
     
  13. fong

    fong Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Posts:
    4
    I am having this same problem, the registry has fix the problem for me. Do you know if the latest release fixes this problem in another way or they will just change the registry settings for you? Also, how do you get the latest version. I logged onto my account at Acronis.com and didn't see any new version for TI2009 to download.
     
  14. bobmitch

    bobmitch Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    117
    Location:
    Texas
    E mail Customer service and let them know that you are aware of the 9615 build release and would like a copy. I am sure that they will e mail you the link

    Bob
     
  15. Beat

    Beat Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Posts:
    6
    The name of the new build is not shown on the "My Account" page. But I have found out the right link myself. ;)

    Beat

    PS. During a system backup with the new build I'm getting log error messages like this one: :eek:

    <event code="20" id="7" level="4" message="Backup von Datei oder Verzeichnis 'C:\WINDOWS\System32\Config\default' fehlgeschlagen.
    Datei I/O Fehler (0x40014)
    function = &quot;CreateFileW&quot;,
    filename = &quot;\\?\C:\WINDOWS\System32\Config\default&quot;
    Tag = 0xA8A1022BD18AE04F
    Der Prozess kann nicht auf die Datei zugreifen, da sie von einem anderen Prozess verwendet wird (0xFFF0)
    code = 80070020)
    Tag = 0xBD28FDBD64EDB8B9: None" module="4" time="1224100040" />
     
    Last edited: Oct 15, 2008
  16. redshift

    redshift Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Posts:
    10
    hallo

    the update build 9615 works
    thank you

    redshift
     
  17. Beat

    Beat Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Posts:
    6
    This build works also on my PC, starting with an old image and reinstalling all pending updates (new PCI-Parallel-Adapter, second HD, TI 2009, etc).

    The restore of a 7.1 GB system partition needs only about one minute now. :cool:

    Beat
     
Thread Status:
Not open for further replies.