McAfee Enterprise A/V

Discussion in 'other anti-virus software' started by markcc, Aug 1, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. markcc

    markcc Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    185
    Location:
    Michigan, usa
    I'm thinking about using McAfee Enterprise on my home pc's. Does anyone have any experience with this a/v? How is it different from the consumer version?
     
  2. JasSolo

    JasSolo Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    414
    Location:
    Denmark
    I don't have very much experience on McAfee, BUT i did try out the Enterprise version 8.5i with antispyware and the firewall plugin. It ran very light on my system, so no troubles on that front. Detection vice I really don't know, but I guess it'll be as good as any other AV?!


    Cheers
     
  3. QS

    QS Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Posts:
    18
    I've used it before and actually for quite some time before unloading it for Nod/Kav on my boxes. Anywho it's pretty decent, but it takes some actions automatically which i never found out how to stop. IE if it is running a full scan and find a virus it auto quarentines it. I prefer it to ask me what to do as it found some viruses that were not viruses at all just rootkits for a bot of mine.

    But i digress, it is solid reliable, i don't like the lack of weekend updates either, but beyond that it rocks.

    Ohhh like most AV these days it stalls like a hoe when you try and load any Java app the slowdown while it decompresses the jar files to scan em is amazing, but once it is done scanning the app it's back to smooth sailing again. Ohh and on that topic what I liked about that is, for the real time protection you can give it a maximum scan time. IE if you're downloding let's just say a 1gig jar file and it's taking it's sweet time to decompress it and scan it, well in the option box you can set the max seconds it can scan an object, I had it set to 20 seconds and loved it.
     
  4. Diver

    Diver Registered Member

    Joined:
    Feb 6, 2005
    Posts:
    1,444
    Location:
    Deep Underwater
    Your school or employer, who I assume is supplying the software, should be able to supply all the help you need. Check the default settings carefully, they are not well chosen.
     
  5. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    its light on resourses,plently of options to tweak. if you can get it then definatly use it and a play around with the settings.
    8.7 is in public beta atm.
    it has new network heristics.
    there is a new mcafee engine upgrade soon for all mcafee products.
    there is a report of before and after on av comparitives
    click on comparitives on the left hand side. scroll down and find McAfee Technology Preview ("Artemis")
    the report is a pdf file.
    new engine upgrade is ment to come out in september if i remember correctly.
     
    Last edited: Aug 1, 2008
  6. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi,

    I have been using it for a long while, during which time I have changed many of my security setup, McAfee VirusScan Ent 8.5i (now with patch6) always stays---no conflict what so ever with other apps.

    It is reliable, safe to use. Doubts on its detection/cleaning abilities never has entered my mind. Asking a Grant number from your employer/institution, you are all set. Highly recommended, if you can get a hold of it.
     
  7. markcc

    markcc Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    185
    Location:
    Michigan, usa
    Thanks everyone for your input
     
Loading...
Similar Threads
  1. Ibrad
    Replies:
    24
    Views:
    2,405
Thread Status:
Not open for further replies.