McAfee 2009 Range now available

Discussion in 'other anti-virus software' started by vijayind, Sep 10, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Hi All,
    McAfee has released its 2009 range globally.

    Main improvements over 2008, range is the inclusion of McAfee Avert Lab's cloud solution called Artemis , which sends file hash to McAfee servers to check with latest database. This feature can be disabled, if needed.
    Other minor improvements include new Anti-Spam Engine , updated IDS, integrated Rootkit scanner.

    Existing customers with valid subscription can upgrade seamlessly now.

    Datasheet for McAfee Total Protection, states new features as:
    NOTE: There is still some incompatibility with IE 8 beta 2. Patch will be available soon.
     
    Last edited: Sep 10, 2008
  2. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,151
    Location:
    PA
    How was the IDS updated? Other computers in the house use McAfee, so I'm curious.
     
  3. Atomic_Ed

    Atomic_Ed Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    389
    Any screenshots on this new version?
     
  4. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Has Artemis improved or does it produce a lot of false positives like when it was reviewed at Av-Comparatives?
     
  5. norky

    norky Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    172
    Location:
    Lithia, FL
  6. Atomic_Ed

    Atomic_Ed Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    389
    Lol! Hell just might have frozen over....Thanks but that looks like the same old security center from a couple years ago. Look at the dates in the image 2006 defs? I wonder if the new version looks any different.
     
  7. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    You can find screenshots in McAfee beta thread for the same.
    The interface has not changed much. McAfee has a uniform modular interface, which they have stated shall remain constant.

    Also additional info on changes done in 2009 is available in that thread.
     
    Last edited: Sep 10, 2008
  8. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    The information is bleak. During beta it was stated that the IDS had been improved.
    See this post in the McAfee 2009 beta thread for some more info.

    Although some have asked for changelog at the McAfee Forums, it has not been answered. So we have to go by official tit-bits.

    If you have McAfee subscription, you can upgrade now.
     
  9. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
  10. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,151
    Location:
    PA
    If anyone has the new McAfee installed, can you check the IDS? Were more signatures added or something?
     
  11. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,151
    Location:
    PA
    Wow, that's huge improvement. Kaspersky seems to have fallen a bit in some tests. But this still scared me where McAfee is concerned:

    http://remove-malware.com/reviews/

    Also, when will Comcast customers get the new version?
     
  12. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    That is McAfee 2008, this is McAfee 2009 (with Artemis).
    Both West Coast Labs and Av-comparatives have found Artemis to boost McAfee's detection considerably.
     
  13. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,151
    Location:
    PA
    I know it was McAfee 2008, but I'd love to see that test redone with the 2009 version.
     
  14. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Kaspersky hasn't real fallen, the 2009 version deleted everything except for some adware(IE addins)
     
  15. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    They acting like F-Secure when talking about the interface.:D
     
  16. virtumonde

    virtumonde Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Posts:
    501
    I like mcafee products in general,but i see no improvment here.I'm not saying it's bad becouse an anti malware solution has to be tested accordingly,and not by 1 user pc.Lots of processes(the system isn't slowed down,but there are too many and i didn't install the back-up &parental control module.The on demand scanner is the slowest thing i ever seen at a security product.
    Same 'yes &no firewall rules'.The firewall did a fine job handling 4MB speeds in Utorrent for inbound &outbound.
    http://www.freeimagehosting.net/image.php?d5abd44709.png
    http://www.freeimagehosting.net/image.php?650eb768cb.png
    http://www.freeimagehosting.net/image.php?5beb7ce62b.png
     
  17. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,151
    Location:
    PA
    I meant the other test mentioned, not the one I mentioned. Kaspersky was lower than I expected. But it might mean nothing.
     
  18. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    ah well i wont bother testing it then.
     
  19. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Ah, sorry then:D
     
  20. computer geek

    computer geek Registered Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Posts:
    776
    So what is the version now?

    Mine says:
    Security center: 8.1
    Virusscan 12.1
    Peronal fiewwall 9.1

    Is this 2009o_O?
     
  21. virtumonde

    virtumonde Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Posts:
    501
    No.These are the builds on my test machine.All except the siteadvisor which has an new build are the latest.
    http://www.freeimagehosting.net/image.php?7b66560a13.png
     
  22. smage

    smage Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Posts:
    377
    Hello to everyone,
    Will Mcafee Artemis be available in Mcafee VirusscabPlus from AOL?
    Thanks.
     
  23. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Hi Smage,
    Welcome to Wilders Security Forum.
    I am not sure, just to check the version of VirusScan module. If its shown as 13.x then it has Artemis.
    Please see this older post. The About info for your AOL virusscan plus should be similar.

    If its not same, try triggering a update and see if it prompts you for a newer version. Else check if via your AOL Safety subscription site, if you can download the latest version.
     
  24. smage

    smage Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Posts:
    377
    Hi vijayind,
    Thanks for your reply.
    In fact I downloaded this free version of Mcafee yesterday, so I assumed that it was the lastest version. But even after updating, I am still with virusscan 12.1.
    So it must be a policy of Mcafee to make only an older version available for free!
    Guess that I'll switch back to Avast, PC Tools Firewall Plus and Threatfire. At least, I'll be able to benefit from the latest updates there.
     
    Last edited: Sep 13, 2008
  25. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    Yes, its possible.
    I remember that earlier AOL was peddling Kaspersky 5 as "AOL Active Virus Shield" . So possibly they are running the older McAfee version.

    Although McAfee 2007 is not a bad product, its best to choose whichever fits your bill :thumb:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.