Malwarebytes Anti-Malware Updates

Discussion in 'other anti-malware software' started by puff-m-d, Nov 14, 2016.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,746
  2. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    39,268
    Malwarebytes 3.3 Now Available
    Announcement
    We just released a new upgrade for Malwarebytes for Windows--Malwarebytes 3.3.
    Here’s the list of changes / improvements:
    Malwarebytes 3.3.1

    Performance/protective capability
    • Improved remediation in Chrome browser
    • Numerous enhanced protection techniques and remediation capabilities
    Usability
    • Improved notification design for better readability
    • Added new quick tour module in Free and Trial versions
    • Added informational modules to the bottom of Scan Progress page in Free and Trial versions
    • Improved update process to allow more dynamic updating of user interface components
    • Other minor user interface improvements
    Stability/issues fixed
    • Fixed issue where the Malwarebytes tray application showed in ALT+Tab list
    • Improved Web Protection compatibility with third-party applications
    • Improved driver management
    • Added dynamic hooking to Exploit Protection to better manage compatibility with third-party applications
    • Fixed issue where certain notifications would not display properly after waking from sleep
    • Fixed issue on XP where certain files were not fully uninstalled
    • Fixed a crash related to rootkit scanning
    • Addressed other miscellaneous user interface improvements and defects
     
  3. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    Thank you anon and mood
     
  4. rainbow1112

    rainbow1112 Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Posts:
    77
    anyway to hide the notification when a site is block? blocking in the background silently with no notification?

    i'm getting annoyed by the amount of notification that prompt every sec or so when i surf certain website that is link with other 3rd party content/
     
  5. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    586
    Location:
    US
    Turning Off in Settings>Application>Notifications>Show Malwarebytes notifications in the Windows System Tray will stop ALL notifications, but MB will still block.

    No problems with v3.3.1.

    Robert
     
    Last edited: Nov 3, 2017
  6. emmjay

    emmjay Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Posts:
    1,413
    Location:
    Triassic
    I got two downloads today at 83MB each - anybody else see this?

    Pretty large for defs and I already had (3.2.2.2029, 10212, 103169) installed.
     
  7. emmjay

    emmjay Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Posts:
    1,413
    Location:
    Triassic
    I noticed in the update log file that the delta updates are failing.
    This morning I noticed a trouble ticket has been opened - others are seeing the same problem.

    BTW: The GUI shows that the updates are current. Because of this you would not know that the updates are failing.
     
  8. jwcca

    jwcca Registered Member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Posts:
    772
    Location:
    Toronto
    I manually updated yesterday and got 3.3.1.2183, 1.0.236 and 1.0.3151 for the database = 74.98MB (just 1 PC)
     
  9. emmjay

    emmjay Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Posts:
    1,413
    Location:
    Triassic
    I got 81.9MB download this morning - 1 PC.

    2017-11-04T10:34:06Z
    =====================================
    * * * * * * Enter DoIncrementalUpdate - dual mode: No, First: Yes, Last: No
    Loading shims.
    Calling PrepareUpdate.
    Copying current DB files to staging.
    Copying current DLL files to staging.
    Inflating DB files in staging area ...
    Applying delta updates...
    Error: ExaPatchApplyDoEntireFile returned: 25
    Calling FinishUpdate.
    Unloading Actions shim.
    Unloading CLS Engine shim.
    Error: ApplyDeltaUpdates failed
     
  10. jwcca

    jwcca Registered Member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Posts:
    772
    Location:
    Toronto
    Same thing happened Oct 25th (approx) & when I questioned on their forum they acknowledged it but said it was fixed and seemed to be but I switched to manual updating.
    They should provide information about the large update before downloading it so that for users with multiple PCs, they can download the full install file once and use it to update the other PCs. I posted about this as well on their forum.
     
  11. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    MB 3.3.1

    Primary machine upgraded via updater, but second machine neither that or Ninite update would work. Had to clean install.
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    1.0.3172 here.
     
  13. jwcca

    jwcca Registered Member

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Posts:
    772
    Location:
    Toronto
    I'd turned OFF auto-check for updates on Nov 3rd because MB'd been downloading complete db files (in error) and when I manually checked just now, Nov 5th, and 58.39mb was downloaded.
    This indicates an inability to incrementally update if we wait "too long" between updates, i.e. from 3151 to 3178 and therefore they download "everything". (It must be "everything" because a complete install file is only 75mb.)
    So I'm turning ON auto-check for updates, run every 6 hours, in the hope that this will give smaller, incremental, updates (unless they screw up again and always download full dbs.)
    A few days should tell.
     
  14. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,746
  15. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,960
    I have given up on Malwarebytes. I haven't bothered to log in at their forum in ages.

    P.S. When was the last time RubberDucky visited/posted here?
     
  16. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,746
    Dec 21, 2016

    .... or ZeroVulnLabs?
    Mar 25, 2017
     
    Last edited: Dec 22, 2017
  17. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,960
    Thanks, anon. So, 12 months ago! I guess they no longer need Wilders' Security these days? In the early days this was where I discovered the software.
     
  18. ABaird3

    ABaird3 Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Posts:
    98
    Is it just me? After a year or so, and a few program updates, MBAM pro still randomly closes real-time protection modules, refuses to accept switching them back on, then a week later they're back on again? Then the random warnings that updates aren't current, though it's set to update auto.
     
  19. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    Not exactly that, but I do find switching modules on and off very sluggish, and update detection unpredictable.
     
  20. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,292
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Are you using the most updated version and component package?

    do a clean and reinstall with there MB-clean tool.

    https://forums.malwarebytes.com/topic/196955-malwarebytes-support-tools/
     
  21. Bill_Bright

    Bill_Bright Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Posts:
    3,806
    Location:
    Nebraska, USA
    I have found in the last couple months that it is very stable and functioning properly. But taking 10 months since the introduction of 3.x to get there has not restored my confidence in the program I had with MBAM 2.x. It is getting there, but not sure it will ever be fully restored - especially if they have any more major setbacks.
     
  22. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,292
    Location:
    USA, MICHIGAN
    MB3 has been working flawlessly on my pc's, very happy with it. I think.. they may have it right now.
     
  23. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,898
    Location:
    Among the gum trees
    MB 3 has reverted to the free version on two of my machines in as many weeks. Good thing I wasn't relying on MB to protect my machines because I would not have known had I not open MB as the tray icon showed no problem. :thumbd:

    Since MB has tested terribly in AV tests lately I doubt I'm losing any security by disabling all protection and disabling MB starting with Windows. Instead I am gaining system performance improvements. :thumb:
     
  24. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,994
    My Pro license is still active on my computer. However, I always have the protection modules disabled.

    It is working well for me. But, every time I install a new version, it enables all of the protection modules, so I have to disable them all.
     
  25. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,898
    Location:
    Among the gum trees
    I've used mb-clean to uninstall / reinstall MB on all three of my machines and will see what happens. I probably will still disable real-time protection though as it hasn't really done much to protect me ever since I first installed the Pro version of MBAM 1.x, just before MBAM 2.x was publicly released.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.