Malwarebytes Anti-Malware Updates

Discussion in 'other anti-malware software' started by puff-m-d, Nov 14, 2016.

  1. PeZzy

    PeZzy Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Posts:
    56
    I installed the update last night, but on reboot the anti-ransomware didn't automatically start. My mbae64.sys file is dated Dec 14, 2016. It looks like there might be an ongoing problem with updating that file, since this is a similar problem I had with the beta.
     
  2. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,309
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I just downloaded 3 because i did not get any notice that 3 was available to install by mbam 2
     
  3. jadinolf

    jadinolf Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    1,047
    Location:
    Southern California
    How did it work for you?
     
  4. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,309
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    It seems to be ok but not sure if realtime protection is compatable with adguard for windows 6.
     
  5. jadinolf

    jadinolf Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    1,047
    Location:
    Southern California
    Just curious because I am have very little luck with it.
     
  6. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    2,499
    "I installed the update last night, but on reboot the anti-ransomware didn't automatically start. My mbae64.sys file is dated Dec 14, 2016. It looks like there might be an ongoing problem with updating that file, since this is a similar problem I had with the beta."

    when going from 2 to 3 i had to boot up pc with a linux distro and delete that sys file plus a few more.
     
  7. Anjoland

    Anjoland Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Posts:
    9
    If you uninstall the previous version make sure you have a copy if you need to go back. Malwarebytes has removed all older versions and will not provide downloads to them. Forcing you to only use this version.
     
  8. Telos

    Telos Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Posts:
    171
    Location:
    Baana
    http://filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/
     
  9. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    Luckily, I save all my versions, but so far, I haven't installed any of them. Staying with version 2, for the time being.
     
  10. Charyb

    Charyb Registered Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Posts:
    675
    Post ID:3 has a MBAM 2.2.1 download link.

    Malwarebytes 3.0 FAQ's
    https://forums.malwarebytes.com/topic/191650-malwarebytes-30-frequently-asked-questions/

    ID:3 - I have tried Malwarebytes 3.0 but want to go back to MBAM 2.2.1
    https://forums.malwarebytes.com/top...0-frequently-asked-questions/#comment-1077436
     
    Last edited: Dec 27, 2016
  11. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    1,124
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello Anjoland and Telos:

    Even though you believe this might be true, this is really not the case. The main Malwarebytes portal still maintains the highest integrity pathway to the download link and the install procedures for the still supported MBAM v2.2.1.1043 for the user's convenience at How do I install Malwarebytes Anti-Malware 2.x?

    Anytime you have a Malwarebytes related issue or question, and its answer is too difficult to find, please ask publicly on the Malwarebytes forum at https://forums.malwarebytes.com or privately through the Malwarebytes consumer support portal, via Email, at Consumer Support.

    HTH
     
  12. Anjoland

    Anjoland Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Posts:
    9
    For me I was referring to MBAE, and I have communicated through 4 emails with them and they refuse to provide a previous version, just this beta version. Was told this is the way their executive team has decided to move forward. At least provide older versions until a RC is out not take them away while a clearly troubled beta version is out.
     
  13. jadinolf

    jadinolf Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    1,047
    Location:
    Southern California
     
  14. jadinolf

    jadinolf Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    1,047
    Location:
    Southern California
    I just don't understand this.
    This is the worse release I have seen from
    a software producer and I've been around quite a while.

    Did they not even try it?

    Hard to believe.
     
  15. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    I have taken part in most of the previous betas for this software, but in all conscience, I couldn't this time.
     
  16. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    MBAM 3 is running fine, with no issues on my hobby-shack machine (see signature)
    (No tweaks, no tuning, no overlaying security...)
    All of my machines, and not listed ones, are running without issues.

    You guys, with all that mentioned issues; must be doing something wrong...

    My suggestion is:
    Format your drive and start from scratch.
     
  17. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    Perchance, I am just born to be one of those of the querulous lot. ;)
     
  18. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,284
    Location:
    Among the gum trees
    What, just for Malwarebytes??

    Ha!
     
  19. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    1,124
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello Anjoland:

    Does https://downloads.malwarebytes.org/file/mbae give you the version you are interested in?

    HTH
     
  20. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    Exactly....My first rule: never format.
     
  21. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    Have you been to the malwarebytes forums. Must be a lot of people doing something wrong. Also I guess you don't image.
     
  22. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    @Krusty:
    Not just for MWBA, but to clean out all the trash, that was introduced, while fidling with the OS.
     
  23. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,595
    My suggestion is:
    Get rid of crappy MB3. I removed all traces of MB from my machine, which runs smoothly again.
     
  24. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    Yes, and I don't care, because most of the issues are on freaks machines.

    I'm doing support all day, and found out, that new setting up the OS solves most issues.

    There are of course more time spending solutions, but they are not worth doing.

    Just my 2cents.
     
  25. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    Curious how setting up a new OS would solve the VSS issue with the ransomware module? How about 1.5 cents.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.