Malwarebytes Anti-Malware 1.60.0.1800 released

Discussion in 'other anti-malware software' started by siljaline, Dec 27, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    ~Announcement~

    New Features:
    • Malwarebytes Chameleon technology gets Malwarebytes Anti-Malware running even when blocked by infection.
    • Incremental updates (paid version only).
    • Ability to password protect key program settings (paid version only).
    • Ability to password protect key program settings (paid version only).

    Improvements:
    • Improved reliability and performance of the update process.
    • Detection and removal engine enhancements.
    • System tray icon now dynamically displays selected language.
    • Settings for Protection Module behavior can be changed without protection being active.
    • Improved DOR (Delete On Reboot) technology to enhance threat removal process.
    • Restructured log formats to include greater detail on system information and detected threats.
    • Improved error messages to make them more user friendly.
    • Scheduled updates now occur within 15 minutes of scheduled time.
    • Custom log locations now displayed in Logs tab.
    • Protection logs can be saved in custom locations.
    • Program version release date now displayed on About tab.

    Issues Fixed:
    • Fix for database not updating properly on Czech installations of Microsoft Windows.
    • Fix for certain scenarios where scans failed to complete.
     
  2. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    I updated to 1.60 just a few minutes ago.
     
  3. operamail

    operamail Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Posts:
    254
  4. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,935
    Location:
    London On
    Good Evening ! Using Mbam in concert with Eset Smart Security 5. Sincerely...Securon
     
  5. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,127
    Location:
    USA
    Updated here:thumb:
     
  6. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,135
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
  7. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,829
    Location:
    Last Breath Farm
    Install over top, or uninstall old version first?
    What's the recommendation from MBAM?
     
  8. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,135
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    I always do a clean install! and for BETA testers I recommend it for sure
     
  9. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
    then restart..

    or right click on MBAM tray > check for updates > done

    running smooths so far :thumb:
     
  10. Shadowwar

    Shadowwar Spyware Expert

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Posts:
    305
    It should just update over top. Let us know if you experience issues though.
     
  11. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    When I went to update MBAM today and clicked on the updates tab it said there was a new version and launched the update process. So it looks like thats how they expect most people to do it.
     
  12. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    I did an install over-top, that way your ignore list | quarantined files | saved scan logs are maintained.

     
  13. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    what's the new database update size ?........
     
  14. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,829
    Location:
    Last Breath Farm
    I should have listened to you.
    I updated over top on two XP machines and both installs went bad... problems with mbamservice.exe and mbamcore.exe.
    I uninstalled and reinstalled.
    Okay now.

    By the way, regarding this new feature...
    Ability to password protect key program settings (paid version only)...
    where the heck is it?
    I have two licenses, both programs are registered, but I can't find this new feature. :)
     
  15. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,012
    Location:
    Ontario, Canada
    Have a look at this post: http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=103131&view=findpost&p=510069 or just look under settings!

    TH

    Capture27-12-2011-11.02.30 PM.jpg
     
    Last edited: Dec 27, 2011
  16. exile360

    exile360 Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Posts:
    51
    Location:
    US
    It's in the Settings tab (the new Set Password button) :).
     
  17. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,012
    Location:
    Ontario, Canada
    Sorry Samuel I didn't see your post when I was taking a snapshot!

    TH
     
  18. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,829
    Location:
    Last Breath Farm
    Thanks TH & Sam.
    I'm a little bit embarrassed.
    When I read the new feature description...
    Ability to password protect key program settings
    I misunderstood that to mean that I could password protect key programs on my system, like other security tools.
    I realize now how dumb that was of me to think that, but I was looking for a browse function on the password set feature!
    Duh. :oops:
     
  19. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    oh darn!.......installed the new version.......but still having the same old ip protection problem........mbam support said the new program code might resolve the prob....but to no avail........:'(......and now they don't reply to my support ticket anymore.........guess I annoyed Mr. Tom Mercedo enough with the ip protection prob......
     
  20. exile360

    exile360 Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Posts:
    51
    Location:
    US
    Thanks for letting me know. I'm getting our Support team to look into this for you.
     
  21. exile360

    exile360 Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Posts:
    51
    Location:
    US
    No worries :)
     
  22. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    thx a lot :) .....Support ticket# 198354
     
  23. exile360

    exile360 Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Posts:
    51
    Location:
    US
    Excellent, thanks :). Given the nature of the issue, they may have you work directly with one of the members of our QA (Quality Assurance) team so that they can attempt to find the cause of the issue and replicate it themselves (hopefully so that they can assist the developers to get it fixed, assuming it's an issue with our code somewhere).
     
  24. enemyofarsenic

    enemyofarsenic Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Posts:
    63
    how's the ram usage guys? :))
     
  25. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    ah! what a relief........thx again .........it's been almost over a month now that I've reported it to mbam support........oh and I'm on win xp sp3 and only have wsa sandboxie mbam and secunia psi on-access/realtime as the third party software..........
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.