Macrovision safecast/C-dilla, 3dmax restore changes made by SpywareBlaster

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by haskings2000, Oct 14, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. haskings2000

    haskings2000 Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    7
    Hi,to all , I REALLY NEED YOUR HELP

    I have installed on my pC the 3d max program from discreet, along with the c-dilla spyware it brings, i have both Spybot Search and Destroy and SPYWARE Blaster, after i scanned my pc, SPYBOT identified the C-Dilla but alert me that the program could be affected, so I did not let spybot modify it or take action, afterwards I used SPYWARE as instructed on PCWorld Magazine. to "protect my PC" .

    However now the program does not run, it says that the "license failed to initialize " I Understand OR think , that the SPYWARE Blaster program blocked ,

    According with the program I could reset my whole system with the "REMOVE PROTECTION FOR UNCHECKED ITEMS" , but it will let my machine again without protection, Could you please tell me or instruct me which Items should I select to use the option " REMOVE PROTECTION FOR UNCHECKED ITEMS" if you know which items c-dilla or 3dmax uses that I should allow in order for the program to run.

    I really have no one to ask for help around here, PLEASE, PLEASE do help me.
     
  2. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,878
    Location:
    New England
    Hi haskings2000,

    First, Welcome to Wilders Security Forums! :)

    Okay lets try to clarify the situation just a little bit more... You are saying that the 3dmax program is currently not able to run, (it gives you the error 'license failed to initialize"), and you think SpywareBlaster's protections are the reason for this.

    Well, let's test that first to be absolutely sure that is the case.

    I think you should disable the SpywareBlaster protections (by running SpywareBlaster, pressing the "Deselect All" button, then the "Remove Protection for Unchecked Items" button) and then retry the 3dmax program.

    Since SpywareBlaster can easily enable and disable its protections, there is not really a problem testing this as needed in order to verify that it is SpywareBlaster ActiveX protections causing this problem. If you have already done this, then let us know as it is not completely clear if you tried this.

    Once you let us know what happens, we'll move forward from there.

    Best Wishes,
    LowWaterMark
     
  3. haskings2000

    haskings2000 Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    7
    First of all I appreciatte all your help. I will try not to confuse you all wtih my explanation

    I disable all the pretections ( from the registry as I understand) using Spyware Blaster as instructed, 3dmax still would not function, however I did

    found the Following directions within a README file
    " ·   Under certain circumstances, the software lock components might not get installed properly. If after you install 3ds max 5, you get

    errors [7.1.29] or [19.1.93] when starting the program, it is an indication that the software lock components are not running. First, try rebooting the

    machine. If that fails, make sure (under Microsoft® Windows NT or Windows 2000) that you are logged on as Administrator of the computer, and

    then (1) Go to the folder labeled \3dsmax5\swl and run cdsetup.exe; (2) click Install; (3) when the installation is complete, click Exit and reboot

    before launching 3ds max again"

    So I reinstalled the cdilla using the procedure above, and miracously it work, I Have two programs to monitor the installation Norton Clean Sweep

    and Safe Install from IOLO Sysytem mechanic, here is the complete report of the changes that the reinstallation did , including the ones in the

    registry ( I think), so maybe you be able to see or analyze if some of the spyware blaster settings, blocks them or disable them , I f you happen to

    identify such please let me know so I can re-protect my computer with all the other settings that do not affect the program and maybe you could

    use it to alert other users.
    Thanks in advance for all your help.


    System Changes Report: reinstallation of c-dilla for 3dmax
    ==========================================
    generated by System Mechanic SafeInstaller
    Wednesday, October 15, 2003 11:53 AM
    System modifcations tracked via: Disk contents comparison
    Drives Tracked:
    C:\

    FILES AND DIRECTORIES ADDED: (16)
    C:\Documents and Settings\Owner\Local Settings\Temp\Perflib_Perfdata_d40.dat
    C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton CleanSweep\IM004972.CIL
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083990.exe
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083991.dll
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083992.dll
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083993.exe
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083994.LNK
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083995.LNK
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083996.DLL
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083997.EXE
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083998.DLL
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0083999.EXE
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0084000.DLL
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0084001.DLL
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0084002.EXE
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\A0084003.LNK

    FILES CHANGED: (14)
    C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\6D6DMNUT
    C:\Documents and Settings\Owner\Local Settings\Temp
    C:\Documents and Settings\Owner\ntuser.dat.LOG
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\VirusDefs\USAGE.DAT
    C:\Program Files\iolo\System Mechanic\SafeInstall Data
    C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton CleanSweep
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246
    C:\System Volume Information\_restore{0193FC1C-0A70-478B-8107-B531B8E70CAB}\RP246\change.log
    C:\WINNT
    C:\WINNT\system32
    C:\WINNT\system32\config\software.LOG
    C:\WINNT\system32\config\system.LOG
    C:\WINNT\system32\drivers
    C:\WINNT\system32\wbem\Logs\wbemess.log

    NO CHANGES MADE TO C:\WINNT\SYSTEM.INI...

    NO CHANGES MADE TO C:\WINNT\WIN.INI...

    REGISTRY KEY VALUES CHANGED: (4)
    HKEY_USERS\S-1-5-21-557728558-3962937336-1497286466-1003\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU\0
    Value "MRUListEx": binary data changed
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\C-Dilla\RTS\Installation.Date.And.Time
    Value "@": from "16:45:36 29/6/2003" to "11:50:41 15/10/2003"

    REGISTRY KEY VALUES ADDED: (2)
    HKEY_USERS\S-1-5-21-557728558-3962937336-1497286466-1003\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache\C:\PROGRA~1\

    3DSMAX5\SWL\cdset32.exe="C-Dilla Windows 32-Bit RTS Installer"
    HKEY_USERS\S-1-5-21-557728558-3962937336-1497286466-1003\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache\C:\Program

    Files\Norton SystemWorks\Norton CleanSweep\csinsmnt.exe="Norton CleanSweep Install Monitor"
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.