LTO-3 Drive support for server ?

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by duffy90210, Jan 31, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffy90210

    duffy90210 Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Posts:
    3
    I just downloaded the trial version of Echo server, but somehow I cant get it to see my Quantum LTO-3 tape drive, it simply doesnt show up, it is installed correctly as Windows Backup can see and use it, am I missing something or some drivers under Acronis ?
    Server is 2003 SP1.
    Thanks
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello duffy90210,

    Thank you for your interest in Acronis Corporate Products

    On the machine with the tape drive attached, initialize Removable Storage Management in Windows:

    1. Right-click on My Computer;
    2. Select Manage -> Removable Storage -> Libraries;
    3. Right-click on the entry for the tape drive where you want to save the image and set it as 'free'.

    The tape will be initialized and should appear in Backup Wizard.

    Thank you.

    --

    Oleg Lee
     
  3. supdeco1

    supdeco1 Registered Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Posts:
    64
    Hi, I have the acronis 9.1 version with lto3, connected onto 2000 server and 2003 server; and it works very well
     
  4. Forellenblau

    Forellenblau Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2005
    Posts:
    111
    Location:
    Germany
    I have also TI 9.1 Server with HP LTO3 drive and it works perfectly.
    Restore with the Acronis boot CD also works without problems.
    The only "issue" is that the initialisation of the tape takes a looooong time. Finding the partition on the tape takes approx. 30 minutes, then restore is complete in 10 minutes...

    Forellenblau
     
Thread Status:
Not open for further replies.