Lost Right Click items.

Discussion in 'other software & services' started by Taliscicero, Jul 24, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Taliscicero

    Taliscicero Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Posts:
    1,439
    Well.. Basically the problem is that in the right click context menu on the desktop i only get these 4 options.

    Refresh.
    Paste.
    Paste Shortcut.
    Properties.

    All the other options are gone, what i want to know is how to get them back.

    I know this is not malware related but there wasn't an appropriate section for my question on the forum.

    XP 64bit.

    Thanks, I am really stumped on this one.
     
  2. Sully

    Sully Registered Member

    Joined:
    Dec 23, 2005
    Posts:
    3,719
    Interesting. Context menus are derived from many different sources in the registry.

    Take for example if you go to HKCR/*/Shell you can place a value there that will get put pretty much on every right click no matter where. Other keys like HKCR/Folder/Shell will only show it's values if you right click on a Folder. Still more, like
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell
    are specialized. This is a reference to the My Computer icon context menu.

    Really, to lose that many is strange. If memory serves correctly, shell explorer might be of use. Also I think Windows Context Menu Manager was one I used in the past. Even tweakUI has some context stuff, but more limited I think. Also xTeq XSetup v6.33 or earlier I think had some context menu stuff.

    I would not want to do it by hand. Trying to find all the places might prove very frustrating. Hopefully it is just your desktop that is affected the most. I have looked into context menu registry values quite a bit, and while you can get things to work in many instances, often times special folders, like desktop, don't really exist at all, and are quite more complex to find and create.

    Hope that helps maybe.

    Sul.
     
  3. Taliscicero

    Taliscicero Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Posts:
    1,439
    So what do you recommend?

    Maybe there is a restore script somewhere, i have been looking but i cant find one.

    Well, I'm gonna try Tweak UI and give that a shot, thanks for your help and if you have any other suggestions it would be a great help!
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
  5. Taliscicero

    Taliscicero Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Posts:
    1,439
    I figured out the problem thou its not what i thought.
    Its actually kaspersky 2009 thats blocking the right context menu.
    i don't know why thou.

    possibly a bug?
     
  6. ccsito

    ccsito Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Posts:
    1,579
    Location:
    Nation's Capital
    Must be another one of those low level embedded update to the OS files. Security software developers really dig down deep into the system. :blink:
     
  7. Taliscicero

    Taliscicero Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Posts:
    1,439
    Yeah, wierd that ;/
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.