Logon Sound Help

Discussion in 'other software & services' started by n8chavez, Dec 31, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,305
    Location:
    Location Unknown
    I need a little help with setting up XP to play a certain sound at logon. I'm trying to get The Office theme, with is only 32 seconds, to play at logon. The first problem is "logon" sounds do not work. The sound does play with "Start Windows" though. The second problem is that even with the WAV under "Start Windows" the file gets cut off before it finishes.

    Any ideas?
     
  2. rice4lunch

    rice4lunch Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    70
    rename officetheme.wav to startwindows.wav and replace file in c:\windows\media (i think).

    if all else fails, format.
     
  3. rice4lunch

    rice4lunch Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    70
    oh i got an idea for the cut off, try extending the recording to 5 or 10 sec extra.
     
  4. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,305
    Location:
    Location Unknown
    I think I've solved it. Thank God because The Office just gets me in a good mood. At least now I'll be happy when I logon to work. Here's what I did:

    1. I had to get the WAV file to both "logon" and "System Startup."
    2. The file contains no spaces.
    3. I had to reencode the WAV; instead of 44 Khz it is 16-bit stereo 22 Khz.

    Now it plays all the way through.

    SWEET!!!!
     
  5. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,305
    Location:
    Location Unknown
    Is there any way to get my system to play the above file after my system comes back from Standby or Hibernation modes?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.