KIS 7 and KAV 7?

Discussion in 'other anti-virus software' started by firzen771, Nov 11, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    anybody who uses KIS 7 or KAV, about how much memory do either of them take up? and is the KIS firewall any good?

    *EDIT*

    i have a core 2 duo 2.33ghz, 2gb RAM(400mhz)
     
    Last edited: Nov 11, 2007
  2. Sjoeii

    Sjoeii Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    1,240
    Location:
    52?18'51.59"N + 4?56'32.13"O
  3. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Difficult to give you a "correct" answer as this will depend upon your OS and the amount of memory you have installed. In addition it will also depend upon which modules you have installed.

    On this machine, WIN XP with 2 GB of memory, with just the KAV file scanner installed, KAV 7 has 2 running processes taking up 38MB RAM VM and runs very light.

    Effect on system performance is more important than memory usage unless you have an "older" computer.
     
  4. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    You can also take a look over on the KAV forum ; there are some relevant threads .
     
  5. starter15

    starter15 Registered Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Posts:
    57
    im running latest version of KIS7 and the two processes usually run around less than 20mb combined.
     
  6. fce

    fce Registered Member

    Joined:
    May 20, 2007
    Posts:
    758
    mine is less than 19MB with 2 AVP.exe running.

    Setting:
    - Firewall: Training mode
    - Web AV: Maximum
    - Scan: Maximum (Heuristic Analyzer: Detail)
    - Others: Default
     
    Last edited: Nov 11, 2007
  7. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    with settings configured to max protection, about how much resources does KIS take up, and how much resources does KAV take up? im asking this because i do play games quite often, and i dont want something bogging my system down, i am trialing ESS and its total resource usage is about 30mb-40mb, wondering if KIS 7 is smaller than that in total with all the processes,
     
    Last edited: Nov 11, 2007
  8. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    On one of my XP Pro boxes (3.2 HTP4/2 GBS RAM) and firing on all cylinders, KIS tops out at 14K while all is idle. Highly unlikely that it will interfere with your gaming.
     
  9. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    wat about wen KIS is active? lets say doing a scan or while your doing stuff at your computer?

    *EDIT*

    i read that KIS memory usage jumps to nearly 60mb while scanning? but since wen its idle it so low, does that mean its real-time protection isnt all that gr8?
     
    Last edited: Nov 11, 2007
  10. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    yes, i would also add that kav7 runs the same 2 processes even with the 4 modules installed by default.
     
  11. ugly

    ugly Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    276
    Location:
    Romania
    The best thing you can do is to install KIS on your PC and see how you like it.
    Remember you can configure KIS to stop AV scanning when you play your games.:thumb:
     
  12. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    I have KIS installed on a system with 512mb ram and xp home. I only have the file/web AV part installed at the moment and its using around 10mb of ram.


    Edit - I installed all components and the memory use hasn't really change a whole lot, still around 10mb.
     
    Last edited: Nov 12, 2007
  13. axfleming

    axfleming Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Posts:
    13
    Does anyone know if KIS 7 has anti-trojan/worm and anti-keylogger capabilities?
     
  14. ugly

    ugly Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    276
    Location:
    Romania
    Are you joking ?
    If not see for yourself on av-comparatives.
    Also PDM was tested for KIS6 :
    "The recent results from AV-Comparatives showed that Kaspersky Anti-Virus 6.0 provides exceptionally effective proactive protection – having detected 99% of the AV-Comparatives collection."
     
  15. axfleming

    axfleming Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Posts:
    13
    I fail to see the humor in my question, as your quote doesn't explicitly say anything about Anti-Keylogger; neither does the following comparison chart from Kaspersky:

    http://usa.kaspersky.com/products_services/images/KISS_V7_CompChart.jpg
     
  16. ugly

    ugly Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    276
    Location:
    Romania
    Sorry. :p
    Yes it has anti-keylogger capabilities. :thumb:

    kis.JPG



    P.S. Thank you for that link !
     
  17. axfleming

    axfleming Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Posts:
    13
    Thank you for your reply! :)
     
  18. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
  19. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    is paying extra for KIS really worth it? or would it be better to just buy KAV and wait for the new Comodo v3?

    since u get the firewall integrated in KIS, does the AV and firewall interact, like once the packets go through the firewall does the AV scan them as they come through before they get onto ur system? just wondering cause ESS does that(pretty sure)
     
  20. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    As for first question, it's up to you. In your case i'd surely choose the kav/comodo combo, never used suites.

    I'm not sure about your second q, wait a little for a kis user's reply :)
     
  21. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    KAV and KIS have a web antivirus that scans internet traffic if thats what youre referring to.
     
  22. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    not quite, in ESS thers already a web filter that does that, but wen packets are going through your firewall, does the AV section scan each of those packets to make sure thers no viruses before it gets onto your computer, so does the firewall and the AV communicate when something is being downloaded to ur system? or do they work separetly but are just provided in the same suite?

    i forget wer this was posted, but it was somewer in the ESS forum
     
  23. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    so what does the full kis suite use mem wise while running and at idle?? thanks
     
  24. ugly

    ugly Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    276
    Location:
    Romania
    Not much as you can see (avp.exe) :


    kasp.JPG
     
  25. Coolio10

    Coolio10 Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Posts:
    1,124
    Wow, are you sure all modes arent off?
    No firewall/antivirus alone can get that low.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.