Kingsoft Antivirus 2012 [Cloud]

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Jun 14, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. KelvinW4

    KelvinW4 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Posts:
    1,199
    Location:
    Los Angeles, California
    +1:thumb:
     
  2. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    Next update should be within this week.
     
  3. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    Very good suggestions, we'll try to register KAV as anti-spyware first. And then review the warning pop up for better design.
     
  4. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Looks like the 4th icon (KSC Cloud) gets greyed out when you open the settings and browse through it (without changing anything). I did an Anti-Hack scan, quick scan and it was still enabled. After opening the settings, going through all the categories and just closing the settings and the 4th icon was grey.

    I'll check it out some more but it looks like this is reproducible.

    EDIT:
    Is the lack of enabled 4th icon only affecting on-demand scans or is also affecting real-time protection?
     
    Last edited: Jun 18, 2012
  5. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    This is only related to on-demand scan.
     
  6. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Ok then there is no real problem till it gets fixed.

    I've found another a bit confusing thing...

    Click on "Kingsoft Cloud Connected" in the lower left corner and see the returned value:

    1277.05 ten thousands

    Is it just me or is this value very confusing? I'm not even sure what it's suppose to mean. It would be better to just write it down in full numerical way using second line and reorder it a bit (words and also add separators for every 3 digits). Like this:

    In past 24 hours, Kingsoft Cloud has blocked 1.277.050.000 malware samples

    This would look much better (assuming word "ten thousand" meant additional 4 zeros).
     
  7. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    yes, this is really a headache to move from the 10000 into 1000. :D We'll change it in next release.
     
  8. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,973
    Location:
    Poland - Cracow
    You are right...I only watched the settings and the icon was already grey :)
    To the blocked malware samples...now I know it was mistake but few minutes earlier thought that it's true...I compared this result with ThreatFire today's statistic because they are impessive :)
    120618123012_4.jpg
    BTW...why scrennshots of new Kingsoft AV on Softpedia show some nonexistent "Tools" module?
    http://www.softpedia.com/progScreenshots/Kingsoft-Free-Antivirus-Screenshot-164398.html
     
  9. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    What result do you have after comparison? I havent noticed any the nonexistent "Tools" module, could you please give me some tips?
     
  10. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,973
    Location:
    Poland - Cracow
    And what number is proper?...1.277.050.000 or 127.705.000? :rolleyes: OK...community of TF is probably no so large as Kingsoft...TF was only example how many threads can be analysed by AV developers...nothing more :)
    Screenshots form No 5 to 11...I downloaded new copy from Softpedia and I haven't such module...or am I blind? :blink:
     
  11. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    @ichito
    I think those screenshots on SoftPedia are from the old version of Kingsoft Antivirus Free. I mean the interface looks very different. Only the first image is from the new Kingsoft Cloud...
     
  12. PaulBB

    PaulBB Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    722
  13. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,973
    Location:
    Poland - Cracow
    Thanks RejZoR and PaulBB...I was already afraid :D
     
  14. Cloud

    Cloud Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Posts:
    1,029
    Location:
    United States
    lol Yes, it is! :D
     
  15. selina1

    selina1 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Posts:
    44
    Location:
    China
    Hi RejZoR, can you provide the samples which can repro ths issue?

    Thanks:)
     
  16. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    It doesn't matter what you use, they just have to come through IE.
     
  17. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Update logs are also weird...

    It just successfully auto-updated (got the blue popup about auto update) but the log says "Update failed". All the entries under this position say "Success". So why does it says Update failed if it was successful!?

    The "Explain" column is also strange. It just says "Manual Update" for everything, even though half of them should be Automatic Update.

    I think it would be better to change the title of "Explain" column to "Description".
     
  18. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    Yes, you're right. The update logs is incorrect. The wrong strings is link to automatic update. This will also be fixed in next release.
     
  19. tipo

    tipo Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Posts:
    428
    Location:
    romania
    it keeps freezing when detecting malware and trying to scan from context menu. i`m on win xp he sp3 x86
     
  20. burebista

    burebista Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    223
    Location:
    Romania
    A question, is free for home use or for commercial use too?
    Thanks.
     
  21. KingsoftSecurity

    KingsoftSecurity Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Posts:
    230
    I'm sorry to hear that. Are you using KAV with other security software? What about you Internet connection? when is scan hanging, quick scan, full scan or custom scan?
     
  22. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    4,060
    does this work alongside other existing security products..?
    I have avast and online armor installed.will this program run ok with these.?:isay:
     
  23. taleblou

    taleblou Registered Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Posts:
    1,344
    I tried it and then uninstall KAV, because it has one of the 4 engines disabled bydefault and could not be enabled. It was the engine heuristic cloud engine under scanning page where it says quadropled engines. only 3 were enabled. An AV without heuristic engines on is no no in my book.

    By the way I tested it on a 64bit win 7 home permium with KPC wiuth antimalware and MSE.

    Therefore I uninstalled it and am using malwarbyte pro instead. Hopefuly Kingsoft will fix this issue. I eben posted on their forum and Is aw I was the one who has the issue.
     
  24. Romagnolo1973

    Romagnolo1973 Registered Member

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Posts:
    565
    Location:
    Italy - Ravenna
    if you read some post here you can see that you are not alone, almost every pc with 64bit is in the same situation and me too. Is disabled when you simply look at the setting and don't come back to live.
    Kingsoft I think is investigating the issue because is easy to repproduce, and it will be fixed asap, probably this week, we would always remeber this is the first step for a new software so is normal have some issue nothing is perfect
     
  25. Solarlynx

    Solarlynx Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Posts:
    2,015
    Who knows any tests of the av? I know only languy99's review.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.