KAV/KIS 6.0.2.614 for Vista

Discussion in 'other anti-virus software' started by Chubb, Jan 30, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    Maintenance Pack 2 for Kaspersky Anti-Virus 6.0 and Kaspersky Internet Security 6.0 provides compatibility with Windows Vista

    http://www.kaspersky.com/news?id=207575485

    Maintenance Pack 2 for Kaspersky Internet Security 6.0

    Maintenance Pack 2 for Kaspersky Anti-Virus 6.0


    Changelog:

    KAV
    ftp://ftp.kaspersky.com/products/release/english/homeuser/kav6.0/release_notes_en.html

    KIS
    ftp://ftp.kaspersky.com/products/release/english/homeuser/kis6.0/release_notes_en.html
     
    Last edited by a moderator: Jan 30, 2007
  2. danny9

    danny9 Departed Friend

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Posts:
    678
    Location:
    Clinton Twp. Mi
    Thanks for the post, Chubbs.
    Awesome! Running better and smoother then the prior version!:cool: :thumb:
     
  3. Sjoeii

    Sjoeii Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    1,240
    Location:
    52?18'51.59"N + 4?56'32.13"O
    Hi Danny9

    That's correct. This version is beta tested even more thourough than last version.
    Lower cpu, better protection and far better firewall as well
     
  4. Legendkiller

    Legendkiller Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,052
    very fast....the beta started only in december i think...anyhow a wonderful product had no problem since its release in may.
     
  5. Crappopotamus

    Crappopotamus Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Posts:
    157
    Location:
    Illinois
    Unfortunately it BSOD my Mom's laptop with XP MCE 2005 with a KILF.DLL error I think it is. It seems to have a problem with the peoplepc dialer software that she uses. No upgrades from PPC either yet.
     
  6. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Working fine on my PC.:)
     
  7. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,126
    I hope I bought 2 licences in Novemeber but the newer versions has casued BSOD on both mine & my wife's laptop, so I uninstalled them. I been running Avast & comado on both with no issues so doubt I'll upgrade. I respect Kaspersky, trully I do but I don't know if I'm ready to go through all that & than have problems...
     
  8. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    I had a couple of problems with MP2 when I ran the first system scan. It failed. The second also failed. However, after that I ran several complete system scans that worked correctly.
    All is running well now. I don't know why. However, if you visit the Kaspersky forum there are some of the same problems and some BSOD. I don't know if it would be better to wait a few days and see if there are update fixes or not.

    As much as I like KAV 6, I admit that it is annoying to keep going through the upgrade problems. I think at this point in time I could not recommend it to someone that wants an AV that is just "install and forget." I hope all settles down soon, and we do not have several upgrades such as this every year. I know that they are working on heuristics, and that will not doubt be another major update, but hopefully that will do it for awhile. It is still the best for me overall.

    Best,
    Jerry
     
  9. Legendkiller

    Legendkiller Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,052
    even i am not a full time kaspersky user...coz for some reason the updates always seem to corrupt the installation...(no problems with this till now!)
    i will switch to my nod32 in a day or 2..
     
  10. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    im sorry to hear your troubles with kav6.0 mp2.
    my kis6.0 upgrade from mp1 to mp2 was a perfect transistion with no uninstall needed.
    i installed kis6.0 mp2 over the top of mp1 configed settings rebooted and it was done and then run a scan.
    lodore
     
  11. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    workin fine here as well:D
    kis6.0 or kav6.0?
    lodore
     
  12. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    what has been changed about the firewall to make it far better?
    lodore
     
  13. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Bought a 2 year license to KAV.
     
  14. dah145

    dah145 Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Posts:
    262
    Location:
    n/a
    Not much really, but there are some leaktests detection improvements.
     
  15. 337

    337 Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Posts:
    232
    Location:
    Georgia, USA

    Any word on how well it works with Vistao_O?
     
  16. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    I don't have Vista yet, but MP2 is working well in Windows XP.
     
  17. 337

    337 Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Posts:
    232
    Location:
    Georgia, USA
    Agreed, it runs well on my xp system. Looking to go to Vista business though.:cool:
     
  18. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    you should let vista mature before jumping the gun and getting it already
    lodore
     
  19. 337

    337 Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Posts:
    232
    Location:
    Georgia, USA
    That may-be true, but it looks so cool:cool: !!!!
     
  20. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    i got bored with it in a about an hour of using it at college but then again the pc's had rubbish graphics card lol
    so we couldnt use aero or anything on them
    but there wasnt any crashes
    lodore
     
  21. yeuxbleus

    yeuxbleus Registered Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Posts:
    90
    KAV 6.0.2.614 running great on windows XP Home here. In fact, it works better than the previous version...no slowdowns with everything enabled. Previously, I had to disable the web scanner or use streaming scan if I wanted streaming video and not experience slowdowns while surfing. Now, even with buffered scan I can get streaming videos and no slowdowns at all.

    Great job, Kaspersky! :thumb: :)



    Edit: Rewording
     
  22. BrainWarp

    BrainWarp Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Posts:
    287
    Purchased a sony vaio for my wife and vista is working extremely good with NIS
    (6.0.2.614)

    Now shutting down processes in vista has been another challenge.o_O
     
  23. DVD+R

    DVD+R Registered Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Posts:
    1,979
    Location:
    The Antipodes
    I tried KAV on Vista Home Premium, Vista Business and Ultimate and Had Webroot Spy Sweeper grind to a Stand Still on all 3 Versions of Vista. Not untill I uninstalled Kaspersky did Spy Sweeper again Scan my Computers. No doubt theres a conflict between these two programs :blink:
     
  24. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    you could always keeep kaspersky and dump spsyweeper and use superantispyware free as on demand or buy superantispyware pro to replace spysweeper.
    on my pc im getting soon there is no way in hell spysweeper will go anywhere near it.
    my pc my rules:D
    then my dad cant decide what apps i can or cant use.
    lodore
     
  25. yeuxbleus

    yeuxbleus Registered Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Posts:
    90
    I'll second that! :D
     
Loading...
Similar Threads
  1. Rico
    Replies:
    3
    Views:
    402
  2. JerryM
    Replies:
    7
    Views:
    599
Thread Status:
Not open for further replies.