kaspersky free

Discussion in 'other anti-virus software' started by Blomberg1985, Jul 4, 2016.

  1. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,153
    Location:
    Among the gum trees
    And that is a lot more powerful than an Intel Celeron.

    ... Anyway, after uninstalling KFA and then using their removal tool Macrium Reflect would not image my machine, SFC /SCANNOW found and fixed some files but MR still wouldn't work. I tried other stuff but nothing helped so I finally restored an image taken just before KFA was installed. Everything is back working as it should again now.

    I think I'll give KFA a miss for a while.
     
  2. The Seeker

    The Seeker Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Posts:
    1,316
    Location:
    Adelaide
    I encountered the same issue after using Kaspersky's removal tool - it seems to mess with System Restore. After trying many things, this fixed things for me. (I have since always removed Kaspersky via the Control Panel with no ill effects.)
     
  3. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,602
    Thankyou so much for posting that link :thumb: System Restore is finally working again for me, after a few months of being broken. I didn't realise that the Kaspersky removal tool had caused the issue and I also had spent some time trying to find a fix, with no success.
     
  4. The Seeker

    The Seeker Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Posts:
    1,316
    Location:
    Adelaide
    Glad it helped :)
     
  5. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,602
    I also just emailed that link to Shane at tweaking.com so that he can add it as fix in Windows Repair.
     
  6. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,153
    Location:
    Among the gum trees
    Thanks for sharing.
    Great!
     
  7. avman1995

    avman1995 Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Posts:
    894
    Location:
    india
    Ihve been testing kaspersky free personally and yet i cant get something past system watcher;)
     
  8. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    234
    Location:
    Bulgaria
    Patch C is out.

    Scope features:
    ∙ Requirement 2760111: [BRQ][Win10] Support Windows 10 RS5
    ∙ Requirement 2760172: [BRQ] KSOS6 should support Windows 10 RS5
    ∙ Requirement 2921098: [BRQ] Full support of Server 2019
    ∙ Requirement 2938574: [BRQ][SAAS] Change links for purchase buttons in KSC Free
    ∙ Requirement 2820452: [BRQ] Upgrade to KSOS6
    ∙ Requirement 2690759: [BRQ][PERF] Do not use low priority & CPU limits in case of very long update
    ∙ Requirement 2696320: [BRQ][TFU ]Подхват языка при апгрейде на мультиязычную сборку
    ∙ Requirement 2820701: [BRQ][SaaS] Change ?Target for MyKaspersky link in product UI

    Fixed problems:
    ∙ Bug 2902584: Продукт отправляет BSOD'ы не для всех продуктовых драйверов
    ∙ Bug 2557749: GUI:Help: help page is not correct for scan schedule
    ∙ Bug 2871252: DUMP: System.Windows.Threading.Dispatcher!VerifyAccess_5D772A16
    ∙ Bug 2439383: DUMP: KasperskyLab.UI.Core.Guard!IsNotNull[[System.__Canon,mscorlib]]_A1389AC2
    ∙ Bug 2813826: DUMP: avpuimain!GetInterface<prague_IPragueTmUiFacadeFactory>_F73F0CA5
    ∙ Bug 2871837: [ZTUU][Licensing]: There is no more one possible update without license if zero time update is finished after product start
    ∙ Bug 2821158: [zh-Hant-TW+en-TW] [KTS] [Upgrade ] Chinese text in English
    ∙ Bug 2899373: [SUPPORT][2019 Patch C] Cannot change language with Shift+F12 after patch B in Kaspersky 2019.
    ∙ Bug 2954633: [SUPPORT] [Patch C] after updating to the patch (b) antivirus does not start automatically
    ∙ Bug 2955481: [MUI] wrong product type after migration from KIS to KFA
    ∙ Bug 2769382: [KSDE] Product displays toast/baloon about activation of subscripotion after each restart of windows
    ∙ Bug 2830153: [KSC][Free tier] kpc-license-ownership parameter in buy/renew redirection links after downgrade to Free tier does not meet the DM's requirements
    ∙ Bug 2825192: [KLOP] The KLOP not works after restart OS.
    ∙ Bug 2924302: [KLJ][2019 patch C] Police Decision URL opens blank page
    ∙ Bug 2961934: [KIS 2019 for Nifty] [Links] License window: link to the purchase offer is not deleted
    ∙ Bug 2920088: [KFP][DeviceGuard] Unable to install product on RS4\RS5 with enabled DG. Operation failed
    ∙ Bug 2894440: [ar-AE] [KTS] [uninstall] move location of text and picture from right to left
    ∙ Bug 2836622: [2019 patch] DUMP: chrome_child_756DA0AB
    ∙ Bug 2922993: [2019 patch C][RS4] webcam control not working with update 17134.191
    ∙ Bug 2832666: [2019 patch C] The product after the BSOD with PatchGuard does not show the dialog "previous launch was not successful"
    ∙ Bug 2962937: [2019 patch C] DUMP: app_control_prague!impersonate_2B7759CF
    ∙ Bug 2764980: [2019 patch C] [nb-NO] SaaS 2.0 Main window. "Upgrade package" button corrupted
    ∙ Bug 2765006: [2019 patch C] [lv-LV] KSOS Time are not displayed fully
    ∙ Bug 2718017: [2018_Patch_H][TFU]Failed to upgrade from 2018_Patch_H to 2019 TR on WinXP x86 sp3
     
  9. pasmal

    pasmal Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Posts:
    55
    I just upgraded to KAV 19 from 18 and while Network Attack Blocker and System Watcher are nice additions, I would like to disable IM AV and Mail AV as these are of no use to me.

    The RAM usage appears to have increased a bit as well.

    Interestingly, I had to upgrade to KAV 19 manually since 18 didn't even tell me about a new version and Action Center actually reverted to Windows Defender's AV. That is how I even found out that KAV was outdated and not detected as enabled in Windows 10.

    The constant registration nags in 18 were annoying as well. Hopefully, that isn't as noticeable in 19.
     
    Last edited: Sep 28, 2018
  10. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,220
    Location:
    Pennsylvania.
    Kaspersky Security Cloud Free allows you to disable and modify settings.
     
  11. pasmal

    pasmal Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Posts:
    55
    It's been almost two weeks since I upgraded to KAV 19.

    Just wanted to note that the annoying registration popup from KAV 18 hasn't popped up yet in KAV 19. Hopefully, it's gone for good!
     
  12. pasmal

    pasmal Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Posts:
    55
    KAV 19 always seems to be taking up some CPU cycles, between 3-8% and I'm not really doing anything at the moment. Anyone know why? It doesn't seem to be doing a scan and it's not doing a DB update. I checked under the KAV Scan menu and nothing is active.

    Update - seems to have stopped now. But, it's weird. Not sure what KAV is doing.
     
  13. Nightwalker

    Nightwalker Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Posts:
    1,232
    Check the logs, maybe it is the background rootkit scan.
     
  14. lucidstorm

    lucidstorm Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2018
    Posts:
    41
    Location:
    Poland
    that's the reason I have it uninstalled, I even tried normal heuristics and still the same, rootkit scans are happening too often, I feel it is very heavy: I tried avg/avast, eset, emsisoft, bitdefender and I have bad experience with Kaspersky scans even in 2019 ver, even at startup I can hear the characteristic CPU sound and only with KIS. For me its unbearable. Another example I installed KIS on GF laptop and it killed it completely, installed Avast all back to normal (newest i5 CPU, 8 gig ram). However it is one of the lightest when it stays quiet (i.e. no rootkit scans/normal scans). I like a quiet PC, with kaspersky I hear WWWWUUUUUU fan sound all the time (I'm on air), the only one doing this. Perhaps its because Kaspersky is paranoid which is good, but this is too much
     
    Last edited: Oct 22, 2018
  15. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,220
    Location:
    Pennsylvania.
    I had to uninstall it because it kept crashing at start up and I saw it didn't update for 2 days. I'll try it again soon.
     
  16. erskeys

    erskeys Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Posts:
    12
    Location:
    Netherlands
    KAV 19 of kaskersy free is running fine on my machine
     
  17. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    234
    Location:
    Bulgaria
    If you encounter issues opening some web pages (like Secure Connection Failed in Firefox) while using KAF then you should disable the scanning of encrypted webpages temporarily. There is a bug that should be fixed in the next patch.

    i.imgur.com/wiEgF7L.png
     
  18. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,911
    Location:
    USA
    It breaks the VSS service. It not only affects System Restore but Acronis and other programs as well.
     
  19. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,153
    Location:
    Among the gum trees
    I've tried to like this program but I just installed it on a slightly higher spec'd machine than the one before. Once again KFA was using around 27 % of my CPU when idle and not scanning. I don't know why, but KFA does not like my machines.

    Back to Norton.
     
  20. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    535
    Location:
    Belgium
    I've also tried KFA this week and hell yeah it always goes crazy on my computer, now for a few days on Windows defender and realy impressed how effective it is on dectection/protection... but a little heavy on opening the download folder with .exe files, maybe i'll switch back to AVG free.
     
  21. Sm3K3R

    Sm3K3R Registered Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Posts:
    591
    Location:
    Wallachia
    On Windows 7 the free Kaspersky version seems much more usable than Defender, it is not a resource hog like the build one.If you are afraid of it due to politics don t use it.But the hardware is anyway build in another country and has also a smart BIOS installed and coded by individuals that you do not know as well :).
    It works just fine on my AMD machine.
     
  22. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,235
    Does the web-antivirus feature requires the extension to function?
     
  23. Nightwalker

    Nightwalker Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Posts:
    1,232
    No, it doesnt. I disable the extension and script injection to make browsing faster.
     
  24. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,235
    Thank you.
     
  25. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,430
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.