kaspersky free

Discussion in 'other anti-virus software' started by Blomberg1985, Jul 4, 2016.

  1. avman1995

    avman1995 Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Posts:
    893
    Location:
    india
    Well well well...Kaspersky free with system watcher.This will give a tough time to other vendors.Considering the rollback actions is so effective.
     
  2. __Nikopol

    __Nikopol Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    590
    Location:
    Germany
    Effective for 50 files and then no more. (I assume "at once" and not cumulatively)
     
  3. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    532
    Location:
    Belgium
  4. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    it's funny how the forum thread you posted has a temporary solution that solve this
    even more hilarious how you went to bugdefender :D
     
  5. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    532
    Location:
    Belgium
    That solution was not helpfull (disable TLS 1.3 is not that smart, because chrome is not that safe anymore), by the way solution or issue is still not solved in Patch B.... still have errors visiting most webpages!
    that other option "Do not scan encrypted connections." is also not the way it should be !

    PS: its not bugdefender .... its Bitdefender , as i said this latest version works stable and light.
    I know you are a K fanboy , but issues like this aren't that funny to surf the web with errors.
    For now BD is working better and trouble free ... than KFA.

    https://malwaretips.com/threads/kaspersky-free-causing-err_ssl_version_interference.85177/
     
    Last edited: Jul 22, 2018
  6. Joxx

    Joxx Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Posts:
    1,538
    Could you explain?
     
  7. __Nikopol

    __Nikopol Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    590
    Location:
    Germany
    https://help.kaspersky.com/KAV/2019/en-US/85549.htm
    :(:(:(:'(
     
  8. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    the solution is disabling the encrypted connection scanning, not disabling TLS.
    it is bugdefender, eventually you will realize it.
     
  9. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    532
    Location:
    Belgium
    I know the solution is disabling the encrypted connection scanning... but i don't want to do that, you loose other functionality with doing this.
    I also have used BD free in the past many times and i know it was always buggy, but this version is now stable and no problem, i can't say that for KFA that give me more problems....
    If BD starts doing stupid things i can always switch to another AV (not KFA) l
    You just try to push Kaspersky to people.
     
  10. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    i would call this pushing away people from bugdefender
    i kinda agree that 2019 kaspersky products are bug ridden right now.
     
  11. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    532
    Location:
    Belgium
    Why do you think they made Patch B ? to get rid of Bugs ! so why didnt' they solve this bug issue instead of advise people to disable TLS1.3 or disable encrypted connections ?
    If people install this KFA out of the box they will complain about these errors visiting websites (its very annoying) , people have to go into setting and disable things to make it work.
    And i was disapointed that this was not solved in patch b.
     
  12. Nightwalker

    Nightwalker Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Posts:
    1,168
    IMO this bug is kind of serious, it should have been already fixed by now, I wont use or recommend Kaspersky until they solve this problem.
     
  13. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    this TLS 1.3 is a recent thing, that's why it wasnt included in Patch B.
     
  14. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    https://malwaretips.com/threads/the-certificates-issues.85392/
    BD has this issue too.
     
  15. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    1,752
  16. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    basically every AV that can scan HTTPS traffic.
     
  17. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    1,752
    avira reported to have no such issues.
     
  18. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,118
    It appears Avira doesn't scan https.

    https://blog.avira.com/evil-nasty-https-handshakes/
    "The WebGuard component in Avira AV is scanning the unencrypted HTTP traffic and not intercepting or breaking the HTTPS handshakes (avoiding the horrible side effects)."
     
  19. Nightwalker

    Nightwalker Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Posts:
    1,168
    No problems with ESET.
     
  20. harlan4096

    harlan4096 Registered Member

    Joined:
    May 6, 2008
    Posts:
    186
    Location:
    Almería (Spain)
    As a temporal workaround, just add the affected URLs to Settings -> Additional -> NetWork -> Encrypted Connection Scanning -> Manage Exclusions
     
  21. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    638
    Location:
    The Netherlands
  22. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,899
    Location:
    localhost
    So, we can recommend back KAV :D
     
  23. __Nikopol

    __Nikopol Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Posts:
    590
    Location:
    Germany
    Can we turn on scanning of encrypted traffic now?
     
  24. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    638
    Location:
    The Netherlands
    You always could do that...
     
  25. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    514
    Location:
    Hungary
    he meant that if they fixed the TLS issue that he can turn the feature back on.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.