Introducing, The New Prevx Edge.

Discussion in 'Prevx Releases' started by trjam, Nov 13, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,692
    An uninstall and reinstall of Prevx fixed that issue for me (as well as others here)
    Was not just with 3.0.1.62 but with other versions also.
     
  2. softtouch

    softtouch Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Posts:
    415
    If I scan my HDD, and it find something, I then can a) Scan the PC again or b) Cleanup. When I click Cleanup, the PC is scanned again, and the same result appear, but then the cleanup works. Why twice scanning?
     
  3. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Depending on the time between the original scan and cleanup and the other programs running on the system, the scanner may identify that it is necessary to run another scan to ensure it is seeing everything the first time around if new threats have entered the system.
     
  4. ambient_88

    ambient_88 Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Posts:
    854
    Unfortunately, a simple reinstall is not enough to fix the problem (at least for me). It works on some files, but it doesn't on others.
     
  5. ctrlaltdelete

    ctrlaltdelete Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    318
    Location:
    NL
    Ambient_88,

    Try the following;
    In Settings > Basic configuration uncheck the option "Enable Right Click scanning in Windows Explorer".

    Save Changes!

    Now check the same option again and save changes again.
     
  6. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,603
    Location:
    South Wales, UK
    Strangeo_O I am beta testing KIS 2010 and have yet to see this at all. Have .62 installed and it has not even peeped at the new version of KIS. o_O
     
  7. ambient_88

    ambient_88 Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Posts:
    854
    That's the first thing I tried before reinstalling it; both doesn't resolve the problem. It still works on some but not on other files.
     
  8. silver0066

    silver0066 Registered Member

    Joined:
    Dec 31, 2004
    Posts:
    990
    Thanks, that fixed it for me.
     
  9. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    well after running 8 apps in FD-ISR, it is apparent that Prevx 3.0 has the edge on all of them. Still totally sold on it.:thumb:
     
  10. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,071
    Location:
    Ontario, Canada
    Untill the next toy comes around LOL :D
     
  11. mvdu

    mvdu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    1,166
    Location:
    PA
    Happened to me when installing version 9.0.0.313.
     
  12. mhallerman

    mhallerman Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    180
    Joe,

    Getting a false positive with sbiedrv.sys - the driver from a new sandboxie version release. Zip of scan log sent yesterday.

    Also, whenever I launch my browser sandboxed, why would I see Prevx consistently scan 2 of the files related to SBIE? Shouldn't I expect to only see that once in the notifications popup?

    Thanks,
    Mark.
     
  13. tombsc

    tombsc Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Posts:
    10
    Couple of issues with prevx 3.0.1.62:

    1. It doesn't always appear in my system tray so I don't know if it is running. Even after clicking on it from the start menu it still doesn't go into the sys tray. This used to happen with Edge 3.0 as well but I could see it was running by looking in windows security centre. But...
    2. Since upgrading from Edge 3.0 my Windows security centre no longer recognises that I have any security running (worked with Edge) so I had to switch of the annoying security warnings - but this also means I can't tell if Prevx is running when issue 1. happens.

    Windows Vista 32 bit laptop.
     
  14. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    I am really tired of the FP issue, period. We were told that Prevx had created a whole new way to combat this issue and things got worse. I dont know about you folks but I really feel like we are the test bed. Prevx you can have all the great customer service in the world, but there is a problem that has not been fixed and until you do it is a shame to claim it is.:thumbd:
     
  15. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    I'm still hesitating because of the FPs and the delay when starting things that are new to their db. That can be a lot in my case - slower than the slowest AV I'm pretty sure. Then it'll also start a scheduled scan in the most inappropriate situations.
     
  16. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    Well sorry for venting and it has come a ways, but to me, there is no way in hell it can make the claims it does. Maybe one day, but right now, it makes Avira FP rate look good.

    Vipre is nice.
     
  17. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    I still have a license, but I'm thinking about uninstalling the software as it's too slow and intrusive in my everyday-operation. I don't really care if the license keeps ticking - I won't use something I don't like.
     
  18. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    I've not completely made up my mind, but if I want to, PrevxHelp, is it okay that I get a refund? I might use Prevx again when I find it suits me enough.
     
  19. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    come up guys cheer up:) maybe lower the heuristic protection and get less fp;)dont ditch it yet,be patient:D maybe there is a solution coming soon
     
  20. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    Use that refund to get Vipre, you wont regret it.;)
     
  21. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    Yes, I'm considering to test it instead of N360 that I'm running currently on that front - gonna see if it suits me. :) You know by now that F-Secure still doesn't for me. :D :cool:
     
  22. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    i dont think that vipre is better than prevx when it comes to rootkits attacks;)
     
  23. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    Bet it is, for that matter, I think Eset is.
     
  24. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    How fast and hard 'we' fall out of love! :'( :D So, when all is humming along as expected (as we know it will), will there be love sonnets here? I await the bard(s)!
     
  25. Retadpuss

    Retadpuss Suspended Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Posts:
    226
    Awesome!
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.