Install and/or upgrade

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Grandad, Jul 26, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Grandad

    Grandad Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Posts:
    26
    Maybe a dumb question but as I read thru this forum I can see that nothing is as simple as it appears to be.
    I've d/l trueimage7.0.638_s_en some months ago and obtained the registration via Acronis, a special offer.
    About 10 days ago I purchased V10 upgrade (again from Acronis site) and received the registration number & link before I d/l TrueImage10[1].0_s_en.
    Neither of the two yet installed or used. Any special procedure or tips before I get it wrong?

    I'm on XP Pro. Hard drive space no problem and I'm using various partitions but have a large spare partition to play with.
    My intention is to write/image to an Iomega USB drive.
    Any suggestions, regarding installation, most welcome.
     
  2. Grandad

    Grandad Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Posts:
    26
    Update and/or install

    Maybe a dumb question but as I read thru this forum I can see that nothing is as simple as it appears to be.
    I've d/l trueimage7.0.638_s_en some months ago and obtained the registration via Acronis, a special offer.
    About 10 days ago I purchased V10 upgrade (again from Acronis site) and received the registration number & link before I d/l TrueImage10[1].0_s_en.
    Neither of the two yet installed or used. Any special procedure or tips before I get it wrong?
    I'm on XP Pro. Hard drive space no problem and I'm using various partitions but have a large spare partition to play with.
    My intention is to write/image to an Iomega USB drive.
    Any suggestions, regarding installation, most welcome.
     
  3. GroverH

    GroverH Registered Member

    Joined:
    May 10, 2006
    Posts:
    2,405
    Location:
    Massachusetts, USA
    You will need the serial number of v7 plus the serial of v10. V7 install is not needed. Only install v10.

    After installing, be sure and create the Rescue CD.

    Suggest your first image be a full "disk" image which includes all partitions--both hidden and diagnostic--include everything. Be sure and validate the completed images--especially using the Rescue CD validation.

    Hopefully, part of your backups can be to your external drive. Should you need to replace your system drive, it would be highly probable that the restore would occur from this drive.

    ps: From one grandad to another.
     
  4. _Kento_

    _Kento_ Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    96
  5. Grandad

    Grandad Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Posts:
    26
    Thanks GroverH, exactly what I wanted to know and even more. The idea was to use the external drive 99.9% for backup only.
    Also thanks Kento for the tip regarding MD5. I've d/l xcsc and checked. The number matches although the alpha characters are capital letters. The version is 10.0.0.4942, should be fine?
    I will give attention to the Rescue CD validation.
    Again, thanks folk for the complete answers. From here I'll study the 2.5 MB pdf help guide and hopefully follow all the instructions.
     
  6. Tabvla

    Tabvla Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2006
    Posts:
    649
    Location:
    London, England
    Re: Update and/or install

    Download and read the User Guide. This is the most important step.

    Make sure that you have the lastest build of ATI v10. Login to your Customer Account on the ATI website and download the v10 file. Please note that ATI does not have "upgrade" files as such. The download is the FULL version. The "upgrade" is only to enable existing users to benefit from a price reduction when they "upgrade". But technically there is no such thing as an "upgrade" to ATI.

    I recommend that you completely uninstall any previous version of ATI. Make sure that you get rid of all the files and use a Registry Checker (like Advanced Uninstaller Pro) to check that all ATI Registry entries have been deleted.

    Disconnect from the Internet and disable your Firewall, AntiVirus and any Spyware monitoring software.

    Install ATI v10.

    Immediately backup your Data files using the My Data option and then create an Image of your System and Programs disk (or partition) using the My Computer option.

    T.
     
  7. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello everyone,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    I have merged two threads created by Grandad (as they ask the same question) to ease future searches.

    If you have any further questions concerning Acronis software, please feel free to submit a request for technical support or post any of them on this forum. We will certainly try to help you in resolving any issues.

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
  8. Grandad

    Grandad Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Posts:
    26
    Thank you Marat, I think I noticed that at a point but wasn't sure. I'll be more careful.
    Can't afford similar actions when working within Acronis.
     
Thread Status:
Not open for further replies.