IEhistory vs My Computer

Discussion in 'privacy problems' started by jane, Oct 27, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jane

    jane Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Posts:
    3
    Hello guys, i have been refered to here by a dutch forumboard who isn't able to solve the problem i have with my history. The following occurs for a while now:
    In history in IE everytime i start it My Computer is being displayed in the list, refering to all the things i have done on the puter the last time since i logged on. I can see all my files i have been to, all the emails i have read (even the ones protected with a password). When i delete this item it shows up again everytime i have worked on the puter and start IE again... this has becomming very annoying and i can't get rid of this. Does someone has a solution to this problem?
    thanks,
    arja.
     
  2. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Hi Jane,

    Welcome aboard. Could you maybe give some additional info on what you already tried, so ýou won´t get any double advices (e.g. MRU Blaster) ;)

    Regards,

    Pieter
     
  3. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    Jane,
    What is your operating system ?
    And could you also give a few more details about your problem !! ;)

    regards,
    bill ;)
     
  4. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    MRU-Blaster doesn't currently cover that item - it is part of the IE History (which you can clear through the Tools>Internet Options menu).

    You cannot disable the "My Computer" logging in your IE History - but you can disable your History altogether. Go to Tools>Internet Options in IE, on the main screen, adjust the "Days to Keep pages in History" option to 0 - this will prevent it from storing that data, but will also disable IE storing any information on sites you have previously visited.

    Regards,

    -Javacool
     

    Attached Files:

  5. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    Screenshot of Tools>Internet Options screen and what you should change:
     

    Attached Files:

  6. jane

    jane Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Posts:
    3
    Nice to meet you all also!:)
    well, about my system, it is a very simple one: windows XP pro, 320 mb mem. I have runned a virusscan, downloaded powertools from jv16 and runned the regcleaner. Got an other firewall ( i had norton, now i have zonealarm) but nothing changed.
    One of you is telling me that it is due to the days I keep the history, but i also know that it wasn't there before.. It occured a week or 2 ago.. Also something odd is that I can't seem to find a tool to repair IE. Not in "software" and not in accesoires --> systeminfo.. Is this common in XP?
    I hope i provided the info you need to help me out.

    ps and the problem is: this piece of history shows everything that has been done on the computer and refers with paths to it. Bc, if i have run a programm, it gives me the full details ín IE, my emails are shown in IE (popmails, even the ones protected by passwords) and so on.. is this regular then? It is not that i have to hide so much, it is more that i find it very annoying. especially my emails.
     
  7. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    It should always be kept in there - it may have just gotten wiped out by something else before.

    Regards,

    -Javacool
     
  8. jane

    jane Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Posts:
    3
    ohh.. so there is nothing to get this out exept for not keeping history.....mmm, too bad :'(
    But thanks for all your advices, i really apreciated it!
    jane.

    ps Hey Pieter! nice to see you on here:)
     
  9. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Entirely mutual, jane :)

    BTW In XP it is not possible to repair IE the "old way" through
    Add/Remove Software, so that´s no fault on your system.

    Regards,

    Pieter
     
  10. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    Is that displaying the "my computer" part in the IE history XP related or should it be IE related? I mean on win98se i don't have that item in the history, only the other visited sites etc.. Not that i mind, but it surprised me. Wrong setting maybe?
     
  11. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Hmm, not just XP, Jooske.
    Just checked my Win2k IE5.5 computer at work. I shows the same entry :eek:

    Regards,

    Pieter
     
  12. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    Pieter,
    I'm using Win2K, IE 6 SP1.
    I don't have this issue. And I can't create it !!
    Maybe an IE update may solve the problem !!

    regards,
    bill ;)
     
  13. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    It is possible there is some setting we are overlooking...

    While I have not personally ever come across a machine that did not display the "My Computer" history, I do not doubt it is possible.

    I'll keep looking.

    Regards,

    -Javacool
     
  14. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Fully updated now bill, and still that entry. Could it have something to do with the "open with" (excuse my English) instructions, because it obviously only contains files that can be opened with IE.

    Regards,

    Pieter
     
  15. CrazyM

    CrazyM Firewall Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,428
    Location:
    BC, Canada
    Same here with W2K sp3 and IE6 sp1
    As for content that can only be opened with IE, mine currently shows a .txt file, but it does contain a link.

    CrazyM
     
  16. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Yep, that theory can be discarded as well. I tried and mine now shoes an .exe I downloaded, a .doc and a .rtf

    Regards,

    Pieter
     
  17. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    Pieter,
    I don't have "open with my computer" in my shell extension.
    Even when I choose "open with". "My computer" is NOT in there !! Everything else is, but not "my computer"
    You should be able to take that out of there !!

    Hope this helps !! ;)

    kindest regards,
    bill ;)
     
  18. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,331
    Location:
    Netherlands
    Bill,

    Actually I meant documents in this entry should at least be of the kind that can be opened by Internet Explorer (not My Computer)

    Thnx for thinking along anyway, :)

    Pieter
     
  19. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    Here's some info on that

    http://www.annoyances.org/exec/forum/win95/t1008775093

    Hope this helps !!

    bill ;)
     
  20. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    I'm sure their is a simple solution !!! :D

    It always is....after we find it !! :D :D

    bill ;)
     
  21. controler

    controler Guest

    Umm why not run Systen restore since she is running Windows XP?

    Yes that will work ;)

    Remember this, when all seems well and you really think you would like to leave your puter this way and you be running Windows ME or XP do that system restore save point yourself. The OS only saves that last 5 successfull boots on it's own. So, if you want one say when you reformated. You must creat that one yourself to keep in case ;)

    Hope this helpes.

    As a very last resort ....
    Go to DOS and type regscan/repair
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.