i can't make a secondary snapshot

Discussion in 'FirstDefense-ISR Forum' started by theshadow247, May 10, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    after a reformat.i reinstalled isr and i anchored my documents and isr tryed to make a secondary snapshot.but it copys 0 files and then the copy window closes.and a box pops up saying unable to create static copy of active snapshot.am i doing something wrong or is it a service that needs to be turned on i looked but didn't see eny..
     
  2. tradetime

    tradetime Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Posts:
    1,000
    Location:
    UK
    If you have done a reformat I assume you have just re-installed the OS so unless you have disabled services, all the necessary ones should be running
     
  3. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    Disable any automatic defragging FOREVER.
    Disable all your security softwares temporarily and try again.

    If that didn't work, change VSS to RSS :

    Click on Start / Run

    1. CMD + Enter
    2. CD C:\$ISR\$APP\Setup + Enter
    3. ISRSetup –install –rss + Enter
    4. reboot

    Try again
     
  4. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    hi.ErikAlbert.i tryed all your suggestions but they didn't work.my defrag software (ultimate defrag)just for manual defrag's.and my security software (kis.6)was turned off while trying to make the snapshot.i didnt disable system safety monitor full.i dont know if that matters or not..
     
  5. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,042

    I never turn off SSM and never had a problem. Did you try uninstalling and reinstalling. Sometimes that chases out the gremlns.
     
  6. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    ya this is the second time i uninstalled and reinstalled.with no luck..
     
  7. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    I'd try the microsoft copy engine:

    Please perform the following:

    Go to the task manager and stop isrservice.exe

    Go to the command line: start - run - type cmd and click ok.

    At the prompt type: cd \$ISR\$APP\Setup -- press enter

    At the next prompt type: ISRSetup -install -vss --- press enter

    hth,

    ...screamer
     
  8. EASTER.2010

    EASTER.2010 Guest

    Yes, please try the procedures being offered. I also run SSM, Snoopfree, Shadow Service (PS), and plenty of active icon & window customizations programs each and every time i Copy/Update and have yet to experience even a hint of an error or issue. Only time i've experienced an issue (1) was with trying to Copy/Update with my VMware on. I took care of that with dispatch.

    Hope you get it sorted out to your satisfaction, if not, keep posting, theres a logical reason why you're having difficulty.
     
  9. tradetime

    tradetime Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Posts:
    1,000
    Location:
    UK
    Are your services running as default setup of windows or have you made adjustments to what runs?
     
  10. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    well just home from work and already pulling my hair out.i tryed screamer's suggestion with not luck.i tryed to make snap rite after.and i rebooted but no joy.and i do have some reg tweaks.blackviper tweakes.but i have the same setup on a diffrent image done with image for dos..
     
  11. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,042
    You might try a standard default windows install. The tweaks could be the issue.
     
  12. tradetime

    tradetime Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Posts:
    1,000
    Location:
    UK
    In services ensure that................. COM+ System Application is set to manual and Volume Shadow Copy is set to manual
     
  13. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    both com+system application and volume shadow copy.are set to manual...
     
  14. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    I fully agree with Peter. Use FDISR in a fresh installed Windows (no tweaking) + FDISR and without any other software and create as many snapshots are needed to test copy/update with new snapshots, new compressed snapshots and new archives.
    If they work all properly, than ONE or MORE applications are the reason why FDISR doesn't work.
    You can use the function "Empty Snapshot" to do this or you can install your computer from scratch. Personally, I would use the last method, but that is your choice.
    The advantage of using an empty snapshot is that you can keep everything on your harddisk.
    Post #7 of this thread, describes how to create an Empty Snapshot :
    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=173661
     
    Last edited: May 12, 2007
  15. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    Maybe by generating a Support Info file you can see where your problem lies:

    Right click icon in sys tray <Manage FD-ISR>
    Click <Help>, Click <About>, Click <Support Info> Click <Generate Report>

    This will give you a detailed txt file about exactly what's happening inside FD-ISR.

    hth,

    ...screamer

    FirstDefense-ISR Version 3.20.202 Support Information

    Information requested: REG $ISR SYS SETUP MAIN


    ============================= Registry Information =============================

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Raxco\FirstDefense-ISR

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Raxco\FirstDefense-ISR\Preferences
    TaskVisible REG_DWORD 0x1
    BeepAfterTask REG_DWORD 0x1
    VerifyAfterCopy REG_DWORD 0x0
    DefaultPriority REG_DWORD 0x1
    DefaultExclusionList REG_SZ *.tmp;E:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\Temporary Internet Files;E:\Documents and Settings\screamer\Local Settings\Temporary Internet Files
    ExcludeSystemRestore REG_DWORD 0x1
    SchdTaskVisible REG_DWORD 0x0
    SchdTaskBeep REG_DWORD 0x0
    SchdTaskVerify REG_DWORD 0x0
    SchdTaskPriority REG_DWORD 0x1

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Raxco\FirstDefense-ISR\ScheduleInfo
    Second Day SS REG_SZ COPY "Primary Snapshot" "Second Day SS" EXCLUDE *.tmp
    Third Day SS REG_SZ COPY "Primary Snapshot" "Third Day SS" EXCLUDE *.tmp
    Daily SS REG_SZ COPY "Primary Snapshot" "Secondary SnapShot" EXCLUDE *.tmp
    Archive SS REG_SZ ARCHIVE "Primary Snapshot" "Archive of Primary Snapshot" "The primary system image created by the Installer." EXCLUDE *.tmp
    Fourth Day SS REG_SZ COPY "Primary Snapshot" "Copy of Primary Snapshot" EXCLUDE *.tmp

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Raxco\FirstDefense-ISR\ServiceInfo
    Location REG_SZ E:\$ISR
    Wait REG_DWORD 0x0
     
Thread Status:
Not open for further replies.