HP CD-RW problem

Discussion in 'other software & services' started by unison, Feb 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    Hello. Ok, my problem is that since my sister installed her webcam, the system doesn't always recorgnize the cd-rw device. I have already uninstalled the webcam thing, but the issue persists. I have opened the CPU to check if the device is properly plugged (and it is). Should I re-install the drivers? Please, help me as soon as you can, I have got to do some burning toinght! :'(
     
  2. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    If you go to device manager and find your cd-rw device and right click on it and delete the device. Then reboot it will replace the default cd-rw drivers the computer shipped with.

    bigc
     
  3. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    If the problem still persists even after re-installing the original drivers, you may need to visit HP's website to update the original driver to the latest version.
     
  4. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    Thanks nadirah, I should have mentioned that. But I think he has to get it working and then update ;)

    bigc
     
  5. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    Absolutely correct. :)
     
  6. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    I thought about doing that, but I cannot see the cd-rw in the device manager! I cannot recognize it, at least... Could it be one of the IDE channels? The secondary one? o_O
     
  7. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    Post a screenshot of Device Manager and I may be able to help you identify the cd-rw.
    It should be under DVD/CD-ROM Drives. Look at my screenshot here:
     

    Attached Files:

  8. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    It's in spanish... would you understand it anyway?
     
  9. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    Spanish? I only know the English and Chinese languages! I need a translation if your Device Manager is in a language which I do not know.
     
  10. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    oh, god... I have the screen shot already... how can I post it? :oops:


    I have no DVD/CD-ROM Drives showing, that's why I am confused...
     
  11. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    Mine is here, circled in red. It has to be there or it wouldn't work at all.
     

    Attached Files:

  12. nick s

    nick s Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    1,430
    Hi unison,

    Does BIOS see your drive? Is the webcam still plugged in?

    Nick
     
  13. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    hahahahahaha, it's not there... that may be the reason why it's not working at all, right? it recognizes it, it works for a couple of minutes and then it's gone again... so I go the Add Hardware option in the Control Panel, and I add it, and it says that it's working perfectly! no way!!!!! and it gives me a pop-up saying that there is something with the DLA thing and that I need to reboot... but when I do so, it's the same thing.
     
  14. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    no, the webcam is not plugged nor installed anymore
     
  15. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,356
    Location:
    Texas
    Try bigc's suggestion in post #2. Also, run scandisk.
     
  16. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    how can I delete it when it's not even showing? when I reboot, nothing happens...
    how to run scandisk?



    (thank you all for your help, I am adoring you!)
     
  17. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,356
    Location:
    Texas
    Start, all programs, accessories, systems tools, system information, componets, cd rom. Any info there?

    Right click on my computer or c: drive, properties, tools, error checking, check now, and check the top box only and restart your computer for scandisk.
     
  18. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    no info for cd-rom and I cannot find the path you gave me for the scandisk (there is no tools tab under properties... :oops: )
     
  19. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    What is the brand of the webcam? Is it made by Logitech?
    Right now I don't think its the problem with the cd-rw's drivers, but the webcam must be the culprit.
    Some of Logitech's webcams and some other products come bundled with spyware.
    Anyway, I would like to know which Operating System are you running on?
    Windows XP?
    To check your HDD for errors, go to My Computer-->right-click on your HDD-->Properties-->Tools-->Error-checking-->Check now.
     
  20. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    o_O No tools tab under properties!?
     
  21. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    the webcam is Almatek and I have uninstalled it and unplugged it
    let me run the scandisk, let's see...
     
  22. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    ok. do it.
     
  23. unison

    unison Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    15
    should I check those two options that I have in the same window where I should click 'start'?


    (found the tools thing ;))
     
  24. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    Yes.
     

    Attached Files:

  25. nadirah

    nadirah Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Posts:
    3,647
    unison, are you done with the error checking? I'm waiting for your reply...
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.