How to stealth all ports with Avira

Discussion in 'other firewalls' started by yasha, Sep 7, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yasha

    yasha Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Posts:
    22
    Hi,

    Was wondering how to stealth all ports with avira premium security suite? I thought it would be stealth by default but almost half my ports are "closed" only. Thanks,

    Yasha
     
  2. doktornotor

    doktornotor Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Posts:
    2,047
  3. yasha

    yasha Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Posts:
    22
  4. Stijnson

    Stijnson Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Posts:
    533
    Location:
    Paranoia Heaven
    I know that 'stealth' doesn't mean that you're invisible on the web but if all ports come up as 'stealth' can I safely assume that all ports are filtered?

    I mean, if a port would be open a port scan (GRC or equivalent) would show the port as 'open' and not as 'stealth'?
     
  5. risl

    risl Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Posts:
    581
    It can also show the port as closed.
     
  6. doktornotor

    doktornotor Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Posts:
    2,047
    open = active service running on that port
    closed = no service running on that port
    stealth = no service running on that port + firewall in place dropping the packets

    Really not so hard to understand.
     
  7. Stijnson

    Stijnson Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Posts:
    533
    Location:
    Paranoia Heaven
    I know it's not hard to understand, I just wanted some confirmation.
    Thanks.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.