How to replace START in XP

Discussion in 'other software & services' started by aigle, Mar 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Is there any easy and simple way to replace START in windows XP home SP2 by some other words, by some software etc, esp if free.
     
  2. FastGame

    FastGame Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Posts:
    677
    Location:
    Blasters worm farm
    Instructions HERE and get Resource Hacker HERE
     
  3. mistycat

    mistycat Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Posts:
    222
    I bookmarked this as it sounded very interesting but it took it this long to try it. I am unable to proceed beyond the modification to String 37 as there is none. The strings on this computer (XP SP2 Home) begin at 4072 and there is no 1033 extension anywhere. So, I was wondering if SP2 precludes its use or if this method has been used recently? Thanks
     
  4. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
  5. mistycat

    mistycat Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Posts:
    222
    Strange. I have rechecked several times and uninstalled and reinstalled ResHacker and still don't see it. Maybe a Home/Pro difference. I'm off to check it on a computer with XP Pro now.
     
  6. mistycat

    mistycat Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Posts:
    222
    Nope, same there. Here's what I see.
     

    Attached Files:

  7. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    u opened explorer.exe in ur WINDOWS directory, right?
     
  8. mistycat

    mistycat Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Posts:
    222
    Sorry, no. I see it now. Thought it opened automatically. This is partially why I waited, knew I could screw it up. Thanks for your help.
     
  9. DonMartin

    DonMartin Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    75
    Location:
    In my house
    Working great in Xp but not in Win2000.
    I can alter string 37 but no result shows-up. o_O

    Regards / Don
     
  10. iceni60

    iceni60 ( ^o^)

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    5,116
    there is a freeware program which will do it for you. i don't know what its called though, but i have used it in the past.
     
  11. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,695
    Hello,
    What's wrong with Start?
    Mrk
     
  12. DonMartin

    DonMartin Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    75
    Location:
    In my house
    You have to press it when you want to stop?
    A bit strange, but we all know that it comes from microsoft, so I suppose it´s ok. :D
    /Don
     
  13. clique

    clique Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    39
    StartBtn Renamer
    http://www.geocities.com/startbtn/
     
  14. Meriadoc

    Meriadoc Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    2,642
    Location:
    Cymru
    ...although it will cause the Search, in r/c start not to work and icons not showing in the notification tray on some.
     
  15. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    Good question, I never had a problem with Start, maybe they want it to change in "Begin".
     
  16. StevieO

    StevieO Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2006
    Posts:
    1,067
    I can confirm that the exact 37 - 1033 entry is also in 98SE. I used Resource Hacker to successfuly change it in a copy of EXPLORER.EXE i made. I havn't swapped them over yet though, but don't see why it wouldn't work.

    I changed it to, DO


    StevieO
     
  17. Cat-21

    Cat-21 Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2005
    Posts:
    60
    Oh, too dangerous for me, have a full backup image on hand in case things go wrong....
     
  18. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I think it should not be tried. I was interested but I saw in one forum sombody telling after changing it some antimalware software start labelling important system files as malwares. So iI dropped the idea.
    The software mentioned in post 10 is good and so simple but also seems buggy, I tried it with Rollback.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.