How to clone to a partition..NOT whole disk

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by leorob, Mar 10, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. leorob

    leorob Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Posts:
    7
    I am trying to clone disk A to Partition 1 of Disk B (that has two partitions).

    When I start the cloning tool I am presented with the destination disk B showing both of the two partitions.

    Acronis wants to delete the partitions before cloning.
    I am used to Ghost which allows me to clone to any partition on the destination disk that is large enough, whether or not there is data on that partition.

    I do not see that possibility with Acronis.
    Am I missing something?
     
  2. Ralphie

    Ralphie Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Posts:
    952
    Location:
    Florida
    In Acronis-speak, Clone is always used to mean the entire disk.. Try Backup and Recover to do what you want.
     
  3. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,634
    Location:
    NSW, Australia
    Which Ghost version have you been using?
     
  4. BillyPig

    BillyPig Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Posts:
    54
    I don't think that Acronis can clone a single partition (but it can backup a single partition). If you want to do this, you might consider Acronis Disk Director, instead.

    Alternatively, you can do this in two stages with TI:

    Backup the partition to a temporary location.
    Restore it to the the final location.

    But see the thread I initiated (well just the end of it) "CAN NOT RESTORE TO NEW PARTITION" if you are not familiar with the process of restoring a single partition.

    Pete K (alias BillyPig)
     
  5. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello leorob,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    We are sorry for the delayed response.

    Please notice that cloning procedure only works with entire drives, not with partitions, as Ralphie pointed.
    You can learn more how to use Acronis True Image from the resprective User's Guide.

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
Thread Status:
Not open for further replies.