Hosts file issue

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by Daisydad, Sep 1, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daisydad

    Daisydad Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Posts:
    5
    Spyware Blaster can't seem to find my Hosts file when I click on the button to save it. Am I doing something wrong? (Incidentally, I get the same reaction in my WinPatrol program.
    Thank You
     
  2. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    What operating System and do you find a named Hosts....without an extension....located on your hard drive ?
     
  3. Daisydad

    Daisydad Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Posts:
    5
    Thank you for answering. I am using Win2K, and I don't know exactly what you mean by a Hosts file w/o an extension. My Hosts file is in WINNT, Sys32,drivers,etc. It does,nt have an extension there.
     
  4. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    It means it does not have anything after the s....no .txt, .bat, .doc....nothing\nada.

    Just to make sure....you do have show all files and folders selected ?

    How to Show System Files....Win2000
     
  5. Daisydad

    Daisydad Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Posts:
    5
    Show all hidden files and folders is selected, and hide all protected........,etc is unchecked.
     
  6. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    What actually happens when you select Create New Backup in Spywareblaster or View Hosts file in WinPatrol ?
     
    Last edited: Sep 3, 2005
  7. Daisydad

    Daisydad Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Posts:
    5
    They both state no Hosts file could be detected.
     
  8. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    I would ask you then to double check the location of the file. Also....are you using your own Hosts file or one that you have downloaded from others. If others....which Hosts would that be.

    If you do not mind....Please upload that Hosts file as an attachment to your next post.

    Would you also list your other Security\Privacy software....firewall, anti-virus, adware\spyware....etc.
     
    Last edited: Sep 4, 2005
  9. Daisydad

    Daisydad Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Posts:
    5
    I use the hosts file from mvps.org/winhelp2002/hosts.htm. per the Kim Komando website. Sorry, I don't know how to attach it to this reply. It's part of the HijackThis suite, I think.
    I run Norton's Antivirus/Firewall, and CounterSpy and SpySweeper on auto daily. I also occasionally run SpyBot S&D, and AdAware. I also have E-Trust Pest Patrol running.
     
  10. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Very familar with that Hosts and just installed the latest version. I was able to back it up with Spywarebalster and WinPatrol had no problem with it :doubt:

    I'm am not aware that any of those programs you are using should affect Spywareblaster or Winpatrol this way. It's almost like their is really not a Hosts file in WinNT\System32\Drivers\Etc :doubt:
     
Thread Status:
Not open for further replies.