HitmanPro.ALERT Support and Discussion Thread

Discussion in 'other anti-malware software' started by erikloman, May 25, 2012.

  1. whatsisname

    whatsisname Registered Member

    Joined:
    Sep 28, 2019
    Posts:
    4
    Location:
    uk
    @GrDukeMalden thanks for the info. ransomware prevention is pretty new to me. could you recommend a good whitelisting application with HIPS

    how is Kaspersky anti virus rated for ransomware?
     
  2. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    171
    Location:
    VPN city
    It's pretty good, but I don't trust Kaspersky, because of the country their servers are based in. I'm not going to go any deeper into that.

    Comodo firewall is decent. As of a short while ago it's a bit of a pain to find the free version on their website, but I've never seen an honest test of it where it failed to keep the system protected.

    VoodooShield is also very nice against pretty much all malware, as well as any kind of malware that requires a command line or a script to be implemented.

    I primarily have comodo firewall for the virtual desktop mode, because I have a little one that uses my PC from time to time and I need to protect my PC from them. I also use comodo firewall to enforce my VPN.
    I've made posts elsewhere on here about the best way to configure it so that it won't bother you with any of those dumb "yes/no" alerts and just block unknown files and known malware. As I always say, "giving a user a yes/no alert is worse than having no security at all"

    Voodooshield comes with a way to lock the UI to prevent users from allowing things if you pay for it and comodo's virtual desktop can be password protected to prevent a user from exiting it.

    Anything blocked by comodo should be checked on virustotal and then rescanned on virus total a few hours later. If you can't scan in on VT for whatever reason, scan it with hitmanpro once and then again about an hour later if it comes up as clean both times. Then it's probably safe.

    If that doesn't satisfy your paranoia, you can run the unknown file inside of comodo firewall's sandbox with the sandbox set to "do not show privilege elevation requests > run inside the container" and if the unknown file is able to run unhindered for about 5 minutes inside of comodo firewall's sandbox without virusscope killing it then it's most likely safe.

    Oh and...if you can't find my posts about how to configure comodo firewall to be totally automatic. Just PM me about it.
     
  3. heikwith

    heikwith Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2002
    Posts:
    80
    I think this is False Positive.
    I got this with installing Fox-it add-ons FileOpen and 3D plugin both:

    upload_2019-9-30_13-42-23.png

    upload_2019-9-30_13-40-44.png
     
  4. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    171
    Location:
    VPN city
    Bleachbit triggers the cryptoguard feature. I've tried unblocking it but it just gets blocked all over again
     
  5. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,281
    Location:
    USA
    BleachBit 2.2 does not trigger CryptoGuard on my machines.
     
  6. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    171
    Location:
    VPN city
    That's the version of BB I'm using too.
     
  7. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,637
    Location:
    Location Unknown
    Is there a way to exclude applications from HMP.A keystroke encryption? It's messing with a lot of my games. I see that there's an exclusion for exploit protection, but I see nothing for keystroke encryption. Thanks

    -n8
     
  8. dios

    dios Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2016
    Posts:
    14
    I'm seeing a lot of messages saying "Unauthorized access blocked (Access Process Data)" in Norton Security for hmpalert.exe. It looks like there is a compatibility issue! (As is still the case with the Uplay overlay getting blocked!)
     
  9. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,162
    Location:
    Among the gum trees
    That just means Norton is blocking HMP.A from accessing its files. Norton will block any program, and even Windows from accessing its files.

    I would suggest though that you add HMP.A to Norton's Exclusions as I've found that when ever Norton received updates to SONAR the machines CPU would run high.

    Settings > Antivirus > Scans and Risks tab > scroll down to "Items to include from Auto-Protect, Script Control, SONAR and Download Intelligence" > Configure [+] > navigate to HMP.A > Add Files > Apply > OK.
     
  10. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,677
    Location:
    Under a bushel ...
  11. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    I had no problems with SurfRight as a company when they were private... ;)
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,677
    Location:
    Under a bushel ...
    Agreed. But private equity is the 1%, public equity is the rest of us. May be a desirable situation here specifically, but not sure generally..
     
  13. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,332
    Location:
    Surrey, England.
    Got a fly-out notification of an available update. Assume it to be build 791, has anyone installed it yet? :)
     
  14. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,281
    Location:
    USA
    V3.7.1 build 791 installed and running fine on two 7x64 machines.
     
  15. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,332
    Location:
    Surrey, England.
    Thanks for the info, and good to know it's running nice on 7x64. Their website is still showing .789, and presumably an official announcement will follow shortly. Maybe they're all busy celebrating something... :cautious: :)
     
  16. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    I saw this post from Mark on Monday: https://www.wilderssecurity.com/threads/hitmanpro-alert-beta.394398/page-64#post-2864080

    Then on Tuesday got the same fly-out notification as you did. But not much feedback posted in the interim, and I expected the general release to come later in the week.
     
  17. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,281
    Location:
    USA
    V3.7.11 build 791. They certainly could afford to make the version number a bit more visible on that black background.

    hmpa build 791.jpg
    hmpa version number.jpg
     
  18. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,332
    Location:
    Surrey, England.
    Ah thanks Tinstaafl, that clarifies it all better for me, and your post here also helps, and I hadn't noticed what Mark said at the end of his RC Release post.
     
  19. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    Has anybody updated to build 791 on Windows 10 yet?
     
  20. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,677
    Location:
    Under a bushel ...
    Yes, auto-updated to V3.7.11 build 791 on Tuesday, on Win 10 Home v1903 18362.418. No problems ...
     
    Last edited: Oct 17, 2019
  21. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,257
    Location:
    Outer space
    Auto-update already arrived a few days ago, v1809. No problems so far.
     
  22. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    +1 thanks!
     
  23. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    764
    Location:
    USA
    +1 thanks!
     
  24. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    850
    Location:
    Baden Germany
    On WIN-10-1909 B18363.418 :
    No issues with HMP.A V3.7.11 build 791
     
  25. Libraman

    Libraman Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Posts:
    50
    Idem. No problems.
    versión.png
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.