Hid usb Keyboard driver

Discussion in 'hardware' started by Rico, Aug 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi,

    I'm working on a vista 32 bit Gateway GT5622 computer, which has a bad keyboard driver. Uninstall reboot fails.

    Gateway support web site is down, thought i could get the original drivers there.

    downloaded a vista 32 bit keyboard driver from CNET, when scanned via Virus Total it had 3 bugs in it, i deleted it.

    Is there an alternative place to get a free keyboard driver?

    Thanks
    Rico
     
  2. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Well,

    I found the "GUID" in the registry for "keyboard" deleted the "Upper Filters", went to DEV. MGR., deleted the driver, rebooted.

    Keyboard still not working + No error's in dev mgr., or device is working properly

    Help
     
  3. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,293
    Location:
    England
  4. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    The only thing I could find at Gateway, anywhere close to being involved with keyboard, was "CHIPSET", this installed correctly, reboot still no keyboard usage.

    Tried two keyboards, using different USB plugs front & back - No luck
    Keyboard works on boot F8
    Keyboard fails safe mode
    Zero errors dev mgr, choosing show hidden

    How can I run: SFC /scannow without a keyboardo_O?

    Don't know how to write a batch file, to run sfc /scannow
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,776
    Location:
    Texas
  6. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,293
    Location:
    England
    Does the mouse work?

    Does a flash drive/memory stick work in the same port as the keyboard?

    Have you tried a cold boot with keyboard plugged in (not a reboot)
     
  7. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi Stapp, Ron,

    Mouse works fine!
    I tried a flash drive in a port, worked, then tried same port keyboard dead

    cold boot I'll post back the results
     
  8. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Cold boot no help
     
  9. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,293
    Location:
    England
  10. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Tried PS-2 keyboard reboot, this keyboard shows up yellow triangle in dev mgr.

    I then re-looked at the GUID for keyboard, upper & lower filters not present, but the key now as many daughter or sub keys Like:

    0000
    0001
    0002
    .
    .
    .
    0020

    each sub key has info regarding "keyboard" perhaps, each attempt I make to make it work, adds a sub key.

    Above sub key's & lower filters were found at:

    HKLM\System\Current Control Set\Control\Class\4D36E96B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318

    Also tried the Gateway Recovery, for drivers: The only one grayed out, can't select is for mouse & keyboard
     
    Last edited: Aug 11, 2013
  11. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,776
    Location:
    Texas
  12. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hola Ron,

    3rd & long, M$ Fix It: In the end zone, & drops the ball.

    I've been trying to slipstream; Vista sp0 to vista SP2, ugh! I've been to Vista 64, & everywhere, last Vista integrator, is non-available, or malware infested, or download 6 scanners declared bugs.

    4th down & punt - I'll try wireless keyboard, seems like (hail marry), as PS-2 (old school) failed.

    OT (over time) Format, win 7 any cheap updates? vista to 7
     
  13. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,776
    Location:
    Texas
    No service packs are available from Windows update?
     
  14. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    I tried this,fingers crossed, uninstall vista sp2, re-install vista updates - still no luck. tried two Fix its, one hotfix - no joy in mudville
     
  15. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,776
    Location:
    Texas
    Tried another usb keyboard? :D
     
  16. pandlouk

    pandlouk Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Posts:
    2,566
  17. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi Pandlouk,

    Nothing from this page helped

    Thanks
    Rico
     
  18. pandlouk

    pandlouk Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Posts:
    2,566
  19. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,293
    Location:
    England
  20. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi Guys,

    Ron - Tried 3 keyboards all work, tried in all working USB plugs

    Pandlouk - That is a PS-2 driver, I thought that was the very old, roundish plug, not USB. Also need to look again did not see GT-5622 supported

    Stapp - Integrated peripherals > USB Keyboard Legacy support [Enabled], when checked.
     
  21. Bill_Bright

    Bill_Bright Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Posts:
    2,272
    Location:
    Nebraska, USA
    I would try a sfc /scannow and if no luck, you may need to do a repair install of Windows.

    My concern is you deleted the drivers but Windows was not able to reinstall them upon reboot. Windows should not have had any problems installing generic keyboard drivers to get you going.
     
  22. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi Bill,

    tried this from a machine with working keyboard

    Notepad > sfc /scannow > save as "all files" sfc.bat > copy to flash drive >ran it on sick machine:

    Strange or un anticipated results. cmd prompt opened, with many lines scrolling rapidly shich said:

    c:\...\sfc /scannow

    should the batch file have included & elevated command prompt, if so how would i elevate in the sfc batch file?
     
  23. Bill_Bright

    Bill_Bright Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Posts:
    2,272
    Location:
    Nebraska, USA
  24. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,702
    Location:
    Texas
    Hi Bill,

    Since the machine I wish to run "sfc /scannow" has no method, of typing letters. I'm trying to make a batch file, which contains: sfc /scannow
     
  25. Bill_Bright

    Bill_Bright Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Posts:
    2,272
    Location:
    Nebraska, USA
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.