Help Deciding On Additional Layers Without Weighing Me Down

Discussion in 'other anti-malware software' started by huntnyc, Apr 27, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. huntnyc

    huntnyc Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Posts:
    977
    Location:
    Brooklyn, USA
    In my sig is my present setup. I would possibly like to add some type of firewall or possibly antivirus but do not want to weighed down as far as slowdowns on my laptop, Thinkpad T400 P8600 processor. Also, if possible, would loike to avoid subscription software but will consider it. Tried CIS 5.10 but it seemed to slow down my machine somewhat.

    Right now though I am thinkiing about just trying Comodo FW and possibly Avast! 7 Free. Other than this, could you give me some input about what could be added that is relatively lightweight in resources and thanks.

    Gary
     
  2. KelvinW4

    KelvinW4 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Posts:
    1,199
    Location:
    Los Angeles, California
    I heard somewhere that Avast and Comodo Fw recently had stability problems together?:blink:
    You can try Panda Cloud and Windows firewall for super lite protection :thumb:
     
  3. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    you have AppGuard just add malwarebytes pro and you are set to go;)
     
  4. huntnyc

    huntnyc Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Posts:
    977
    Location:
    Brooklyn, USA
    Thanks and I have MBAM Pro already but still just wondering if I need anything to prevent some types of outbound conneciton attempts?

    Gary
     
  5. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    if you dont have malware in then nothing to connect out:) but you can add a firewall:thumb:
     
  6. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    I think it's pretty good as it is now. :D
     
  7. STONEMAN

    STONEMAN Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Posts:
    98
    Location:
    London,South Of The River
    hey huntnyc,
    we have very simular setups,running very light here for past few months.
    i have MBAM and hitman pro on demand scans only.
    nice and secure :thumb:
     
  8. tomazyk

    tomazyk Guest

    You have nice, light setup. I wouldn't add anything. Most AVs an FWs would slow down your system and wouldn't give you much additional protection.
     
  9. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    5,965
    Location:
    Parallel Universe
    stick to your current setup......no need to add anything else.....it's light and strong.....
     
  10. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    Yeah, anything else would be bloat. :rolleyes:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.