Help! computer shuts off while running backup

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by John M. Dlugosz, Nov 17, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. John M. Dlugosz

    John M. Dlugosz Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Posts:
    10
    I have an older "sub notebook" laptop running W2k. I'm trying to back it up with the True Image boot CD. After a few minutes, the computer shuts off! How can I even begin to diagnose what's causing it?

    Memtest 86+ runs find, as does HDD testing and CPU crunching tests. I tried various things on the UBCD, many of which use Linux like your boot CD, and everything works fine.

    --John
     
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
    What version and build of TI are you using?

    What are you backing up to (USB drive, etc.)?

    Have you tried the quiet acpi=off noapic option detailed in Section II of the PLEASE READ BEFORE YOU POST thread?
     
  3. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    John M. Dlugosz, first of all please try the MudCrab's suggestion to run Acronis Bootable Media with acpi=off noapic parameters. If it won't work in your case please create Acronis Report and Linux system information (sysinfo.txt) as it is described in Acronis Help Post. Then submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with a solution.

    Thank you.

    Best Regards,
    Alexey Bogomolov
     
  4. mrpub

    mrpub Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Posts:
    7
    This kept happening to me. I finally turned off the ability for the computer to sleep. Acronis never stopped during backup again. Hope this helps.
     
  5. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    Another alternative might be to set the time-to-standby (or sleep) longer than the tme it takes ATI to make the backup. A darned annoyance but not a critical failure.
     
  6. John M. Dlugosz

    John M. Dlugosz Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Posts:
    10

    The instructions to press F-11 at the boot menu doesn't do anything on True Image version 8.0, and I can't find any documentation on this forum for anything before v.9. I know I got some kind of verbose boot once before to figure out network settings, but I don't remember the magic key sequence.

    --John
     
  7. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello John M. Dlugosz,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    When using Acronis True Image 8.0 or lower you should press F11 button when the "Starting Acronis Loader..." message appears.
    If the acpi=off noapic doesn't help, then please follow further instructions in Alexey's post.

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
Thread Status:
Not open for further replies.