Heimdal Free and Pro

Discussion in 'other anti-malware software' started by JEAM, Jun 30, 2015.

  1. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    321
    I had a stack of Heimdal Pro licenses and let one expire (using a different key now for that PC). Some time after the license expired, Heimdal briefly offered a 70% discount to renew it. :thumb:
     
  2. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,106
  3. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    321
    Great, thanks! :)
     
  4. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,697
    Location:
    Canada
  5. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,106
    You're welcome :thumb:
     
  6. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    9,890
    Location:
    The Netherlands
    And what's so great about it? My general impression is that it's really not that advanced. There is a lot of info on the site, but it's not really clear how exactly they try to stop all of those malware. I'm not convinced at all.
     
  7. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    What I like is it blocks stuff further away from your computer.
     
  8. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    9,890
    Location:
    The Netherlands
    Care to explain? Because that sounds very vague.
     
  9. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    It's all on their website. I'd just be retyping what is already there.
     
  10. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    9,890
    Location:
    The Netherlands
    Well it doesn't explain what you mean with "further away." But I did find a review and I don't see what it does that most AV's can not do. In other words, it doesn't seem to be offering any special.

    http://www.digitalcitizen.life/security-everyone-reviewing-heimdal-pro
     
  11. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    1. Further away I mean out before it reaches the computer.

    2. Av's can't check websites against the ones they've found to be bad, and block them from you
     
  12. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    9,890
    Location:
    The Netherlands
    I believe most AV's do check against a list of blacklisted sites, so do browsers like Chrome, Firefox and Edge with Safe Browsing and SmartScreen. Apparently, Heimdal also blocks malicious outbound traffic, but I suppose they have simply blacklisted certain IP's.
     
  13. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    Suppose means I don't know!!!
     
  14. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    3,211
    Location:
    DC Metro Area
    Does Haimdal Pro "Ask" before it "automatically" updates software ?
     
  15. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    1,040
    Location:
    Québec, Canada
    I suppose you just need to untick the auto-update box next to each program listed to prevent it from being auto-updated.
    Yesterday, it auto-updated my french locale Thunderbird with the english locale...
    I wrote to Heimdal about this.
    I understand their program has only three languages for the moment, but it seems to me they should auto-update a program with the same locale it is already using...
     
  16. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    I just leave the update module off until I need it. Then I turn it back off.
     
  17. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    3,211
    Location:
    DC Metro Area
    @fblais and @Peter2150

    Thanks :)

    Don't want to lose my FF extensions in FF 56 cuz of an "auto" update.
     
  18. Alexhousek

    Alexhousek Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Posts:
    475
    Location:
    USA--Colorado
    I respect Peter's opinion a great deal. However, I used Heimdal for over a year and found that it really provided very little that I needed. So, I uninstalled it and haven't used it in the past year or so. For me, it was just another program that started up when my PC started and took up RAM and offered little to my security. I never used the auto-update feature because I try not to auto-update very many things; too many issues in the past with that. My opinion is that with a good AV, Sandboxie, and VS, I didn't really need it.
     
  19. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    For quite a while I couldn't even run it. Then after one update suddenly they fixed whatever my problem was. Now it's transparent on my machine. It does occasionally block some stuff so as long as it doesn't interfere I leave it on.
     
  20. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    321
    You can disable/enable program updates on a per-program basis. I let Heimdal update Java and Flash only, all others are at my discretion.
     
  21. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    3,211
    Location:
    DC Metro Area
    Thanks @JEAM :)

    I found a pretty detailed review/quick guide with screenshots and install and operational options and tips here:

    https://www.comparitech.com/antivirus/reviews/heimdal-pro-review/
     
  22. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    19,314
    Well one of the reasons I disable auto updating is they will always fail, because of Appguard.
     
  23. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,464
    Location:
    Location Unknown
    I'm having trouble installing this. When I try I execute the exe and nothing happens; I get no error message, no nothing. Is there anywhere I can download the full installer and not just the loader?
     
  24. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,106
    Heimdal - Full installer:
    Code:
    https://heimdalprodstorage.blob.core.windows.net/setup/Heimdal.msi
    
    MD5: A3D2BAE859572B3D55F7A539F927EA91
    SHA1: 5AB91019DFFC9A79166AFAF690E93E1E9F740718    
    SHA-256: 78926AF072D1927B6C33D82135D481825E7736725E97AC4EE8F6F44417ABEA5E
    
    Digital Timestamp: November 14, 2017
    Size: 16,7 MB (17.567.232 Bytes)
    
     
  25. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,576
    Location:
    The etherlands
    Well maybe I'll try it for the nth time.

    I always had problems and slowdowns so ended up uninstalling.
     
Loading...