HD/Enable Boot from CDROM

Discussion in 'other software & services' started by ljc1174, Dec 11, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ljc1174

    ljc1174 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Posts:
    276
    Location:
    Cleveland, Ohio USA
    Enable Boot from CDROM-I can't find it.

    I am in the bios of this pc...don't know what kind it is either...from what I could gather its AMD...dunnoo

    I used Eraser Boot N Nuke to wipe out the hard drive. I am trying to reinstall Windows but I keep getting an error message telling me "disk boot failure, insert system disk". It will boot from floppy but not cd rom...AND I CAN'T FIND THE OPTION IN THE BIOS TO ENABLE IT.
    I thought I did this the other day, but obviously I didn't.
    I don't know what a lot of these 3 letter words are in the bios so I'm not sure if I've enable it or disabled it or if the option is even here.
    I would really appreciate anyones help!


    Thanks for any help!
    ~lori
     
    Last edited: Dec 11, 2004
  2. ljc1174

    ljc1174 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Posts:
    276
    Location:
    Cleveland, Ohio USA
    I'm all good...I hope....I was reading another thread and someone gave a link to this page "How to install or upgrade to Windows XP".

    The pc I'm working on has no option for booting from cdrom. I have to put the restore on floppy which microsoft offers.

    I have to "erase" some floppies then I'll be on my way.

    Thanks,
    Lori
     
  3. nod32_9

    nod32_9 Guest

    Continue to hit F8 key during PC boot to access the BIOS. There should be a section that will allow the user to change the boot order. Change the boot order so that the CD ROM is 1st. Save and reboot. DO NOT alter any other settings in the BIOS!
     
  4. ljc1174

    ljc1174 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Posts:
    276
    Location:
    Cleveland, Ohio USA
    clicking del. puts me in bios on this pc, f8 does nothing...
    the list for the main screen are

    standard cmos setup
    bios features setup
    chipset features
    power management
    pnp/pci config
    load bios defaults
    laod setup defaults
    interated peripherals
    super password
    user password
    ide hdd auto detection
    save & exit
    exit w/o saving

    i have no idea which one to go into to change anything. from what i can see, this thing is set up one way and one way only.

    lori
     
  5. ljc1174

    ljc1174 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Posts:
    276
    Location:
    Cleveland, Ohio USA
    i finally found it...
    it booted from cd rom
    now it's asking me about partion and unpart. space

    do i want to set up winxp on the selected item
    create a partition in the unpart. space
    or delete the selected partition

    the only item is
    9782 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR}
    Unpartioned space 9782

    which do i pick?
     
  6. nod32_9

    nod32_9 Guest

    If the HD is blank, then you want to create a new partition using the unpartition space. If there is already a primary partition, then install WXP in that partition. Make sure the partition is at least 2GB in size.
     
  7. ljc1174

    ljc1174 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Posts:
    276
    Location:
    Cleveland, Ohio USA
    thank u mucho!

    winxp is installing!

    i've had to restart install twice already because my monitor says out of range...15.0 KHz 30 (and an arrow that points down)Hz
    i don't know what this means. the computer is still running, but i don't know what it's doing.

    lori
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.