GlassWire

Discussion in 'other firewalls' started by Feandur, Aug 23, 2014.

  1. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
    Glasswire v1.2.121 Released (November 29, 2017)
    Download
    Changelog
     
  2. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
    Major update
    Glasswire v2.0.78 Released (December 14, 2017)
    Download
    Changelog
     
  3. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,572
    Location:
    The etherlands
    This update caused problems for me (OTT install, FW set to 'Ask To Connect'). I could not access any web pages so I had to restore an image.

    Have posted on their forum. Maybe it's some interaction with other security softs, but I had no warnings, nor have I had issues before this.

    Just a warning to others to be cautious, and consider imaging before updating.
     
  4. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
    "Version 2 not working here"
     
  5. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,572
    Location:
    The etherlands
    Thanks @mood. You beat me to it :D.
     
  6. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
  7. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,288
    Location:
    Surrey, England.
  8. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,572
    Location:
    The etherlands
  9. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,624
    Location:
    Poland - Cracow
    If VT scanning option is enabled does it means (according to new policy of VT) that our data goes to VT...right?
     
  10. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
    Yes, but i guess only in the case of "unknown files".
    I assume that Glasswire calculates the hash and uploads it (the hash) to VT. If there is a score, it is displayed in the Glasswire-GUI.
    If the file is unknown to VT (no score), Glasswire uploads the whole file and is awaiting the result of VT.

    And the uploaded file will be shared with the information security community.
     
  11. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,460
    Location:
    South Wales, UK
    This has been happening to me since the very first beta and I have reported via email direct to the Team, as requested...and nothing back from them. NOT even an acknowledgement of the fact that I had raised and issue. From my point of view their SUpport really stinks and is very amateur in realtion to launching a beta.

    Will be interesting to see if they react to this via the forum...I live in hope. :mad:
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,572
    Location:
    The etherlands
    Can't see where though ...
    @Baldrick, see @mood's post #229, which contains the link to my post in their Forum - a clean install (and firewall reset) solved it for me.

    Dunno about direct support, but I have found they are pretty quick to respond on the Forum.
     
    Last edited: Dec 16, 2017 at 8:13 AM
  13. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,460
    Location:
    South Wales, UK
    Hi paulderdash

    Thanks for the response...and to all...my apologies for the vitriolic post...have a bad cold and was just feeling depressed that Glasswire, that has in the past been so stable & good, is misbehaviing on my system (must be a local thing as not many seem to be reporting something similar :().

    Thanks for the suggestions but have already tried these and many more and still cannot get it to work properly; whjich is strange as when I revert back to v1.2...it works flawlessly...so go figure.

    Also, Daniel (thank you, The Man) has managed to hook me up with someone at Glasswire and I have sent them my experiences and hopefully they will be able to figure what is wrong on my system.

    Again, thanks fortrying to assist...it is much appreciated.

    Have a great weekend.

    Regards, Baldrick
     
  14. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    9,889
    Location:
    The Netherlands
  15. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    3,100
    For example the result "VirusTotal 0/68" can be seen there:
    Glasswire_score_virustotal.png
    Glasswire_score_virustotal_2.png
     
  16. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    2,572
    Location:
    The etherlands
    Thanks, found that under Usage>All>Apps column (double-click app). And also under Firewall tab ... nice.
     
    Last edited: Dec 16, 2017 at 8:25 AM