Freedom Antivirus & Firewall

Discussion in 'other anti-virus software' started by MikeGiann, Aug 16, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MikeGiann

    MikeGiann Guest

    Hi Everyone,

    Does anyone have any opinions on Freedom Antivirus and Firewall? It came combined with my router and recommended by D-Link. Just wondering if it's any good and worth keeping or buying more reputable products. Wanted to do some research but can't find anything on this firewall and antivirus. If the D-Link name was not attached to this product I wouldn't even have heard of it. Well, thanks for all the help and keep up the good work with all of your wisdoms. Big thanks from a newbie.
     
  2. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    Hi Mike!
    Can't say I've heard too much about it.
    In anycase it's going to be a hard sell when your up against "freebies" like Zone Alarm, Sygate, Outpost and Kerio !
    I think maybe you should try one of the above first and maybe wait on some reviews about Freedom FW !!

    bill :)
     
  3. the Tester

    the Tester Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Posts:
    2,854
    Location:
    The Gateway to the Blue Hills,WI.
    The Freedom firewall came pre-installed on my Hewlett Packard pc.I haven't used it because you have to pay to start it up.I looked at it and it does have some interesting features such as cookie management.That's all I know about it.
     
  4. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Freedom AV uses Command's AV engine, which is pretty powerful. Don't know about firewall.


    Technodrome
     
  5. sargon2

    sargon2 Guest

    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    telus.net gives freedom out for free and trust me its overpriced. Does not play well with others. You must disable all other firewalls, anti-virus, spam-blockers, pop-up blockers, etc and use only freedom. This is true even if your not using the firewall or other aspects of the software. I found I couldn't access the internet without shutting down other security software. Freedom got the boot.
     
  6. JimIT

    JimIT Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Posts:
    1,035
    Location:
    Denton, Texas
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    I can verify this. Caused major problems for a client, and is difficult to remove completely. As is common w/some AV's, it will not play nicely with either NAV or McAfee. If you do decide to use it, make sure it's the Lone Ranger on your PC.

    ;)
     
  7. meneer

    meneer Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2002
    Posts:
    1,132
    Location:
    The Netherlands
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Freedom of what?
     
  8. Pigman

    Pigman Registered Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Posts:
    381
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Something that does that crap makes my spyware alarm go off, CSAV engine or no! :mad:
     
  9. Rednell

    Rednell Registered Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Posts:
    1
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Hi Mike,
    I pay Aliant $5.95/month for Freedom antivirus and am not at all happy. It appears to work well as an antivirus, however, it really interfers with Java. Hence, I have to uninstall the program, as shutting it down does not help, to use any Java chats, my gmail account and I get Java script errors on any website that is Java dependent. Then I re-install it when I am away from my computer.
    I do not recommend this software for anyone who uses Java chat/sites.
    Now, I only have to find out how to get my money back.
    Rednell
     
  10. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Freedom does use the command antivirus scan engine but that is as far as it goes. The rest of the freedom program seems to be a real pain. I have read this at several different sites over the last year or so. As stated in previous post ,it doesn't like any other av's installed and that goes for firewalls to.

    bigc
     
  11. Mikel108

    Mikel108 Guest

    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Bell Canada offers Freedom Antivirus and Firewall at $5.95/month per feature. I can think of numerous well rated products that I would buy first for $144/year instead of a relatively unknown. If you want to know more about Freedom go to www.freedom.net this product is from ZeroKnowledge.
     
  12. Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Hi Mike i had a free trial of it for a short time and i had a pretty good experience with freedom antivirus and would like to get the info on it again so i can get it on my comp..It is by far i think much better than symantec's norton anti virus program..want any more info contact me at <snip>


    edited to remove email address to protect form harvesting - Detox
     
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2005
  13. waters

    waters Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Posts:
    934
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    I have been useing it for a while now.I get it free with ntl.We do not get the firewall yet,so i just use the antivirus,which is authentium.The antivirus is very good ,and like any antivirus,it must be used on its own.When ntl provide the firewall there will be a small charge so i wint use the firewall,but just stick with the antivirus,which is one of the best.
     
  14. mercurie

    mercurie A Friendly Creature

    Joined:
    Nov 28, 2003
    Posts:
    2,442
    Location:
    Sky over the Wilders Forest
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Fellow Creatures,
    No price difference between authentium Command AV and Freedom AV which is Command by authentium. So why would you go with Freedom AV? :doubt:

    From what I hear no one here is using or wants Firewall :doubt:
     
  15. AFT3RM47H

    AFT3RM47H Guest

    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    In My area of Simi Valley, CA, Adelphia Highspeed Powerlink Internet Service, offers a free full version download of freedom antivirus, so i tryed it out, and yes, it has to be the lone ranger. i had norton on when i downloaded and the comp froze faster than water in Below 500 Weather. I had to throw it into major safe mode to get rid of norton, but after that, things ran smooth as silk, and its worked wonders ever since. just thought i would share my experience.
     
  16. beetlejuice69

    beetlejuice69 Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2005
    Posts:
    780
    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    Our isp supplies Freedom Firewall and Anti-virus for a small monthly fee. My wife uses it (I don`t) and it works great on her system and seems light on resources.
     
  17. cdcj57485

    cdcj57485 Guest

    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    freedom works greAt
     
  18. cbeach

    cbeach Guest

    Re: Freedom Antivirus & Firewall

    I have adelphia SoCal and the software is provided. Seems to be working fine. However, it does have some error occasionally and a message pops up saying it needs to shut down. If I try and send the error report to Microsoft the comp freezes up and needs to be rebooted. Anyone have thoughts on that?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.