Former Opera CEO Launches Vivaldi, A New Browser For Power Users

Discussion in 'other software & services' started by ronjor, Jan 27, 2015.

  1. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,592
    Location:
    The Netherlands
    BTW guys, how to fix the "right click" context menu in Vivaldi? I see that all of the image actions like "open image in new tab" have now been grouped together. I've read that you can customize this but I can't find this option anywhere. Seriously, why would developers create such problems, it doesn't make any sense.
     
  2. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    9,578
    Location:
    Lloegyr
    Vivaldi's a lot like Opera Presto was. A great browser, but they change things for no apparent reason and rarely fix bugs.
     
  3. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,471
    Location:
    UK
    Do you mean in Vivaldi Settings...
    Screenshot 2021-04-14 184824.jpg
     
  4. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Last edited: Apr 15, 2021
  5. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,854
    I am kind of new to Vivaldi. So many settings in this browser. Can anyone tell me how to get rid of this bar?

    upload_2021-4-15_13-36-16.png
     
  6. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,551
    Location:
    Outer space
  7. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    click the gear icon at the bottom left corner.
     
  8. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,854
    I just did that but all it did was bring up the settings menu.
     
  9. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    click panel and then click "show panel toggle".
     
  10. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,854
    Did nothing.
     
  11. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    did you try clicking the toggle button on the side bar?
     
  12. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,854
    Toggle button?
     
  13. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,972
    Location:
    Location Unknown
    Or, just press f4
     
  14. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    alternative solution: enable the status bar via settings if it's disabled and then click "hide panel" button on the bottom left corner.

    jpg.jpg
     
  15. swami

    swami Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Posts:
    203
    Try F4.
     
  16. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,854
    F4 did it. Thanks all!!!!
     
  17. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    I know that.
    The link shows the the version number (3.7.2218.55) under the column "Get the latest version of Vivaldi"

    The article "Minor update (3) for Vivaldi Desktop Browser 3.7" published after my post #1479.
     
  18. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,551
    Location:
    Outer space
    Ah yes :thumb:
     
  19. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,592
    Location:
    The Netherlands
    Yes, thanks for this Stapp. I now see that you can customize it, the problem is that I was used to having certain entries on a certain position in the context menu, so now I have to figure this out again.

    It's not even a bad idea to give an option to customize the context menu, but in practice it's a bit annoying. And yes, it would be nice if they fixed certain bugs and annoyances. But overall it's still the best browser out there IMO.
     
  20. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,088
    Location:
    USA
    I've been test driving Vivalidi for awhile and so far I haven't experienced any show stopping bugs. What problems do you see with it?
     
  21. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    rendering issues with some sites iirc.
     
  22. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    9,578
    Location:
    Lloegyr
    Won't remember my ProtonMail password and claims I have no saved logins, even though I do (Ubuntu).
     
  23. Daveski17

    Daveski17 Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    9,578
    Location:
    Lloegyr
    It works well on Mac for me. Not so good on Ubuntu.
     
  24. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,592
    Location:
    The Netherlands
    Correct, there are no show stopping bugs, otherwise I wouldn't still be a huge Vivaldi fan. It's more about minor annoyances like the stupid warning when downloading files. And I'm a bit disappointed that they don't often implement user requests.
     
  25. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    40,378
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.