ForceField Comments

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by IceCube1010, Aug 15, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    Hi

    Does anyone here have any comments regarding its browser protection? Any good/bad etc.

    thanks
    Al
     
  2. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,731
    Location:
    localhost
    The are two reviews about it
    https://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1250921&postcount=4

    It uses around 15MB on my VISTA machine (depends on how many tab/windows you have opened, I have three). It passes all AKLT key logging tests (if this is an issue for you). [This is with version 1.2.74.0].

    The best is to try it yourself and see if it works fine on your system.
    I have it both on VISTA and XP with no issues or slow down.

    Cheers,
    Fax
     
  3. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    thanks Fax. I had read those articles, which is why I was asking here. I also have it on a XP pro, XP home sp3, Vista Home sp1 machines and it is running nice and smooth. I'm a little confused on the 1 year free thing. What happens after the year is up, does it stop functioning?

    Ice
     
  4. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,731
    Location:
    localhost
    I think you will not be able to update to newer versions and download singnature updates, so only the virtualization will be functional. But for a confirmation you should write to ZA customer support.

    Fax
     
  5. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    thanks Fax. I will do that.

    Ice
     
  6. Mover

    Mover Registered Member

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Posts:
    165
    Re: ForceField problem

    I recently upgraded to Firefox 3 one day after installing Forcefield (1.1.79).

    I made sure Forcefield was shut down when doing the upgrade to Firefox 3. Now I'm getting unpredictable results.

    - when Forcefield isn't running, I can open Firefox 3 with no problem.

    - when Forcefield IS running, I can 'open unprotected browser'. Clicking on 'Open private browser' or 'Open browser' does nothing !

    Is anyone having the same issue ?
     
  7. Kees1958

    Kees1958 Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Posts:
    5,857
    Icecube woud you please post the answers in Wilders. It is a good alternative to the beta HauteSecure (I always combine with ThreatFire + LUA for Vista32 setups of friends).
     
  8. IceCube1010

    IceCube1010 Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Posts:
    963
    Location:
    Earth
    Hi everyone

    It's exactly what fax said. There was a post in zonealarms forum about this. However, a year is a long time and who know they might change their policy. I did un-install it recently but think its a good security product.

    Ice
     
  9. Mover

    Mover Registered Member

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Posts:
    165
    Re: ForceField problem

    Uninstall and reinstall fixed the problem
     
  10. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,731
    Location:
    localhost
    Re: ForceField problem

    Sometime a simple clearing of the virtual data does the trick.
    You may want to try the latest beta, a lot of performance improvements...

    Here: http://download.zonelabs.com/bin/free/beta/forcefield

    Cheers,
    Fax
     
  11. Mover

    Mover Registered Member

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Posts:
    165
    Re: ForceField problem

    Problem came back. Firefox 3 won't open with FF running. As soon as I shutdown FF,
    Firefox 3 starts working again.

    When FF is running, the only way to open Firefox 3 is to open an unprotected browser.

    I'm using the latest beta
     
Thread Status:
Not open for further replies.