FirstDefense Rescue 64bit and MBR

Discussion in 'FirstDefense-ISR Forum' started by subset, Mar 12, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. subset

    subset Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Posts:
    825
    Location:
    Austria
    Hi,

    I didn't find anything about these two essentials at Horizon DataSys website nor their forum.
    - Does FD Rescue v3.1.215 support 64bit OS like FD-ISR?
    - Does FD Rescue v3.1.215 modify the MBR or does it use the Partition Boot Record for pre-boot code like FD-ISR?

    I'm currently writing a review about FD Rescue, but have no clue about these issues.

    Maybe someone is able to enlighten me.
    Thanks in advance.

    Cheers
     
  2. benton4

    benton4 Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    158
    Location:
    Oregon
    So I'm going to ask a similar question to what Subset did:
    - Does FD Rescue v3.1.215 support 64bit Vista?
     
  3. Brambb

    Brambb Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Posts:
    411
    Location:
    The Netherlands
    All I can say Leapfrog FD-ISR works fine for both Windows XP x64 and Vista x64 on my PC. My guess is that FD-Rescue doesn't work much differently then FD-ISR except of the limitation of having two snapshots max. So it should run just fine!
     
  4. benton4

    benton4 Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    158
    Location:
    Oregon
    Thanks for the reply, Brambb.
     
  5. ahriman

    ahriman Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Posts:
    124
    Ditto what Brambb said. The classic FDISR from Leapfrog works perfectly in 64-bit Vista and XP.
     
  6. benton4

    benton4 Registered Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    158
    Location:
    Oregon
    Subset,
    I have FD-Rescue on my Vista x64 and was able to boot to my rescue area and back, so it appears to work. :D I'm sure results may vary depending on what programs you have running and/or the way your system is set up, but I am thrilled because I like to trial software and that sometimes has conquences.:doubt:
     
  7. subset

    subset Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Posts:
    825
    Location:
    Austria
    Thanks for information.

    It also seems like FD-Rescue doesn't modify the MBR.
    I have restored an image with ShadowProtect and selected to restore the original Windows MBR, which did not disable the Pre-Boot menu of FD-Rescue.

    At first sight it looks like the FD-Rescue version is outdated because of the build number, but in fact it isn't.

    Cheers
     
  8. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,222
    I can confirm, exactly the same results.
     
Thread Status:
Not open for further replies.