Firefox Displaying Arabic Text Incorrectly

Discussion in 'other software & services' started by berryracer, Sep 4, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    Arabic text characters are all connected one to another in a word, but FireFox displays the letters right, except they are disconnected and each letter is on its own, making it very difficult if not impossible to read.

    What I used to do in the past is, pages that contain Arabic Text for me such as Facebook, I used to install IETAB2 and set facebook to always open with IETAB and then the text would display correctly.

    The strange thing is, if you use IE, it would display the same garbage isolated Arabic letters, but the IETAB with IE7 emulation works like a charm.

    With that said, recently, FF stopped displaying arabic text correctly even with IETAB2

    But Google Chrome always works like a charm without the need for anything.

    I have tried changing the encoding on the site but that doesn't help

    Can anyone suggest anything please?

    Google Chrome, Correct display of Arabic Text:

    http://img148.imageshack.us/img148/9937/chromefc.png



    FireFox with IETAB or without, same result:

    http://img11.imageshack.us/img11/8855/firefoxlh.png


    This problem happened on FF 6.0.1, and FF 6.0.2, but FF now automatically updates to the latest version so I cant help but upgrade
     
  2. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    Tried downgrading to Firefox v3.6.21 but even that didn't help. Back to Chrome :(
     
  3. aladdin

    aladdin Registered Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Posts:
    2,986
    Location:
    Oman
    Goto View>Character Encoding and play there until you get it right.

    Maybe you have to change to Unicode, if this doesn't work then try changing it to Arabic.
     
  4. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    Anything other than UTF-8 will just display as jibberish.

    But the problem with UTF-8 is that the Arabic letters are not linked one to the other, each one is seperated, makeing it very difficult to read.

    What's even weirder is, I checked with Chrome, which displays Arabic Text just fine, and it is also using the UTF-8 encoding but it works!? What gives?

    Is there an email to contact Mozilla about this?
     
  5. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    I just realised this only happens in www.facebook.com . other sites with arabic text display fine, but Google Chrome always displays everything right even in Facebook
     
  6. berryracer

    berryracer Suspended Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    1,640
    Location:
    Dubai, UAE
    I fixed it guys! Someone at the Mozilla forums posted the solution and it worked perfectly!!!!!!

     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.