FD-ISR & Diskeeper 2008 Pro Premier

Discussion in 'FirstDefense-ISR Forum' started by Rilla927, May 27, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,735
    Hi gang,

    I was wondering if folks that use DK & FD together stop the diskeeper service before they do a copy/update. I'm not sure if it would mess things up.

    Thanks
     
  2. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    Any form of copy/update in FDISR can have errors, while a defragger is running, either manually or automatically. I've done defragmentation in the past during copy/update and I got errors, not always but more than enough (those were torture tests).
    Turn any automatic defragmentation OFF, even during reboot.
    The only SAFE defragmentation in FDISR is a manual one while FDISR is doing nothing. It's also very logical, if you think longer about it. You don't add, delete and replace objects automatically, while a defragmentation is running.

    P.S.: Other forms of copy/update are Import Snapshot, Export Snapshot and Freeze, they all do the same as copy/update.
    If you use FDISR as a boot-to-restore solution (frozen snapshot), defragmentation during reboot must be avoided.
    Also Freeze Previous is working during reboot.
     
    Last edited: May 27, 2008
  3. demoneye

    demoneye Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Posts:
    1,356
    Location:
    ISRHell
    erik right... NEVER defrag while in copy / update situation.

    <snip>
    cheers:thumb:
     
    Last edited by a moderator: May 27, 2008
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.