F-Secure SAFE not displaying AV controls on Windows 10

Discussion in 'other anti-virus software' started by Techie, Oct 3, 2015.

  1. Techie

    Techie Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Posts:
    4
    As above really.
    Used Avast up until I had an issue with it crashing the start menu/Cortana process and then switched to Avira.

    Wasn't overly impressed with the level of protection in the free client so decided to purchase F-Secure SAFE today.

    It says Antivirus is installed but can only get browsing protection controls

    Removed and reinstalled but to no avail.

    Anyone els?

    Windows 10 Pro x64
     
  2. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    I see Simon, one of the F-Secure mods, has been trying to help you over on the F-Secure forums; https://community.f-secure.com/t5/Security/Does-Safe-include-AV-or-not/td-p/75125

    Maybe a silly question, but did you disable Windows Defender before installing F-Secure? If not, disable WD (use Option 1) and make sure all Windows updates are installed, run the F-Secure Uninstall tool again and reboot before you try and install F--Secure again; http://winaero.com/blog/disable-or-enable-windows-defender-in-windows-10/.

    Did F-Secure SAFE show up in the list of installed apps and features in Settings > Systems > Apps & features?

    Have you any other security programs running in real-time?

    No help to you but IME, most AVs are not ready for WIN 10. If you decide on a refund then my advice would be to stick with WinDefender for now in a layered defense or at least trial your next AV before a purchase for WIN 10.
     
  3. Nevis

    Nevis Registered Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Posts:
    786
    Location:
    255.255.255.255
    Using it on Win 10. No issues.
    May be I can help if you need any specific info.
     
Loading...