.EXE icon-.exe files without icons

Discussion in 'other software & services' started by majoMo, Mar 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. majoMo

    majoMo Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Posts:
    938
    I don't know why all the new exe files comes out without icon'application - but with the dos'icon.:eek:

    The old executables comes out with the correct icon. But if I do a copy, this appear with dos'icon!

    Some idea to figure out this? Isn't malware.

    Thanks in advance.
     
  2. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
    Something related to the icon cache? Some MS updates use the DOS/COM icon, though.
     
  3. Franklin

    Franklin Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    2,517
    Location:
    West Aussie
    See line 121 left column at the link below.May help?

    Increase icon cache size with instructions at the top of the page.
    Kelly's tips and fixes

    You can refresh the icon cache by deleting the IconCache.db file from your profile directory (usually /Documents and Settings/Username/Local Settings/Application Data). It will be automatically recreated upon reboot.

    You can also refresh the icon cache by changing the icon size by 1 or use TweakUI.
     
  4. majoMo

    majoMo Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Posts:
    938
    @ Franklin, I deleted the similar file (I'm using win 2000) "ShellIconCache" and it figure out the annoyance.

    Thanks a lot for the tip, Franklin.
     
  5. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
    Yep, this is always related to the icon cache :)
     
  6. majoMo

    majoMo Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Posts:
    938
    Yes, you was right. ;)

    I didn't know figure out it though.

    Thanks.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.