Exclusions

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by WilliamP, Jul 22, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I updated this morning and tried to set up an exclusion in AMON . It still doesn't work. I have BOClean and I tried to exclude it but it still pops up.
     
  2. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    bocelan is kind of picky - did you exclude all instances - there is one boclean in the system32 folder, etc.

    I tried it too, works nearly perfect. Trojan hunter gets excluded with just excluding the folder, but boclean seems to work around a little bit.

    By the way I had to set up the exclude list completely new

    Ruben
     
  3. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I'm not sure what to do . AMON shows BOClean.exe so that is what I put in to exclude.
     
  4. marti

    marti Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Posts:
    646
    Location:
    Houston, Texas, USA
    Win98SE -- new version of NOD32 is not excluding Trojan Hunter's live update (LiveUpdate.exe).
     
  5. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Hi all,

    How can one actually see when a file is not excluded.

    I have put several files in it already, so how do i check this??


    Does only Amon exclude these files, or Nod32 as well??

    rgds,
    Martin
     
  6. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    That is a good question Martin. What I look at is when I open the Command Center ,click on AMON the file it is checking shows . At least I think that is correct.
     
  7. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Hi William,

    I don't think it goes for Nod32, cause it is a Amon's action, a specific setting for Amon, that's why i asked how to check if Amon is excluding the file(s).

    rgds,
    Martin
     
  8. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    ok

    once again:

    there is two (2) boclean.exe files on your machine- one in the boclean folder, the other in system as there are some others.

    Trojanhunter scanner is excluded, update too, jumps up once when started, than ist gone.

    Udpate works fast and without trouble.

    Can you check if you really have excluded the whole folder.

    How to check:

    Open nod controlcenter y and set your cursor on amon - on the right side you will see the files checked: Might appear once, but than has to be gone.

    win2k verything fine here

    Ruben
     
  9. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Hi Ruben,

    How can you see the actual file you have excluded, whilst Amon is scanning randomly.
    Do you have to wait till it comes along??

    rgds,
    Martin
     
  10. marti

    marti Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Posts:
    646
    Location:
    Houston, Texas, USA
    Open AMON and move the screen over or up on the desktop. Run the program you are trying to exclude. With AMON activatated, I can watch it scan Trojan Hunter's "LiveUpdate.exe" file. LiveUpdate "freezes" with AMON enabled. If I turn AMON off and run LiveUpdate, it doesn't freeze and it runs faster.
     
  11. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Thank you Marti, i give it a go. ;)

    rgds,
    Martin
     
  12. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    You are right Marti, when i try to update Spywareblaster it shows in the scan window whilst i have excludede it, strange o_O

    rgds,
    Martin
     
  13. marti

    marti Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Posts:
    646
    Location:
    Houston, Texas, USA
  14. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    It just doesn,t want to exclude BOClean. I have tried excluding both executables on thesystem.
     
  15. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    Hey you are right about boclean - one of the guys always shows up :)--((

    No problem here with live update of Trojan Hunter. shows up once when starting, than its gone again and runs real fast

    Its strange though - on my win2k i had trouble with Trojan H. before the update, now I am fine.

    Any chance that there is something else wrong with your system?? win98se had some issues with nod and trojan - as far as i remember.

    Looks like we need jan again

    Ruben
     
  16. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    example1:
     
  17. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    exclude2:
     
  18. hayc59

    hayc59 Guest

    this i have to agree with it does not exclude TrojanHunter 3.5!! i put the whole folder in the 'exclude' section and still have the same delay/slowfreeze as marti
    =edit= using win98se
     
Thread Status:
Not open for further replies.