ESET version 5.2.9.1

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by PaulBB, May 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    oh, installed on 3 computers with different setups. The one thing I saw was that Smart Scan was considerable faster. Alot faster.
     
  2. Danutak

    Danutak Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Posts:
    51
    Upgraded on top of old and works lilke a charm. A months ago I got another two year of subscription. I love esset:D
    Being a regular user I have not problem to set it up.
     
  3. siljaline

    siljaline Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,618
    You are welcome - keep us posted.

     
  4. spdbynod

    spdbynod Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Posts:
    4
    Location:
    South Africa
    I have downloaded the file for Win 64bit v5.2.9.1 from the ESET website and after installing it, it still shows v5.0.95 and it act like v5.0.95 as well. I have read the posts in the forum, but it seems that the problem is with XP but in my experience it is Win 7 64bit as well. I have done several clean installations but no luck. I even try and install the v4.2.71 and then install v5.2.9.1 over that but still no luck. I downloaded it from the UK site as one of the threads suggested but the same happened. Does anybody have any other suggestions to what i can do. If i install the beta version 6, it shows v6.0.11 after installation as it should but, i am not into beta versions. Any help will do. Thanks!
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,436
    Could you please copy and paste the exact download link you used here?
     
  6. screenname

    screenname Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Posts:
    7
    I also have issues with 5.2.91 on Win7-32bit. I did a clean install because upgrade from 5.0.xx causes "rules contain invalid data" to show up. When I reboot after install (not required but I like to do that after any software installation), my PC took over 10 minutes before it reaches the state where I can use it. With 5.0.95, the process took 3 minutes. When the PC comes out of hibernation, it also took a look time while there is hardly any delay with 5.0.x. I have gone back to 5.0.x. Hopefully, I will have better luck when the next revision.
     
  7. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,607
    Location:
    USA
    Thats good because everytime I have conducted a smart scan it scans everything on my machine, and any external drives I had connected to it. It took over an hour. It should be called dumb dumb scan lol How can they get something so wrong is beyond me o_O
     
  8. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,607
    Location:
    USA
    Eset has startup scans, and random scans which I believe are conducted after sig updates. I'm not sure what other specifications they have for random scans, but they need to make the scans more intelligent. I have had so many incidents of Eset commencing a scan at which time I was installing software. Eset should know not to commence a startup scan or random scan while software is being installed. When CPU usage is above a certain level Eset should automatically put that scan on hold. I'm not sure if the scan was being conducted due to signature updates or something else. The scans would best be conducted during low CPU usage or idle time.
     
  9. Ego_Dekker

    Ego_Dekker Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Posts:
    97
    Location:
    Russia
    After installing over 5.0.95.5 my settings were restored to default in the “Alerts and notifications” and “Hidden notification windows” sections.
     
  10. djackino

    djackino Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    49
    If you "Check" Installed vs. Available version on the update screen within NOD32, it still comes back with 5.0.95 as the latest verison available.
     
  11. Ego_Dekker

    Ego_Dekker Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Posts:
    97
    Location:
    Russia
    1. After computer scan i click “Показать подробности...” and nothing happens.
    scanning_complete_ru.png

    2. My quarantine is empty, but it shows the number of quarantined objects is 16.
     
  12. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,436
    A PCU to v. 5.2.9 has not been released yet. It will be within 1-2 weeks at soonest.
     
  13. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,436
    It should activate the "Computer scan" pane in the main GUI.

    Perhaps the quarantined files are stored in another account folder and thus are not visible in your account.
     
  14. spdbynod

    spdbynod Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Posts:
    4
    Location:
    South Africa
  15. spdbynod

    spdbynod Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Posts:
    4
    Location:
    South Africa
  16. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,436
    The link to the msi installer you posted indeed points to v. 5.2.9.1. You can search for "MSI_PRODUCT_VERSION" in the msi file to find out what version it is.
     
  17. spdbynod

    spdbynod Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Posts:
    4
    Location:
    South Africa
    I did the "MSI_PRODUCT_VERSION" search and it show v5.0.94.0 although it shows v5.0.95.0 after installation. It seems to me that there must be something fishy about the link. I don't know. What else?

    I downloaded the 32bit file and when i checked that for "MSI_PRODUCT_VERSION", it shows the right version v5.2.9.1. The 64bit file is actually the same size as the original v5.0.95 64bit file that i downloaded in Jan 2012, so that let me think there must be a problem with the 64bit version link on the website. I did a live installation from the website and the results are the same. It stays v5.0.95.0.
     
    Last edited: May 19, 2012
  18. Q Section

    Q Section Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Posts:
    778
    Location:
    Headquarters - London & Field Offices -Worldwide
    NOD32 5.2.9.1
    Win 7 64 SP1
    Enable Self-defense unchecked & Enable Anti-Stealth Technology unchecked
    Installed this version over the top and had no problems for two days and now have a popup that said virus database out of date and upon attempt at manual update the following appears:

    Virus signature database update failed
    Virus signature database update ended with an error

    Last Virus signature update is #7144 17May12. This is approximately the date of update to this program version from 5.0.95. 5.0.95 worked with no errors. The update URL successfully pings.
     
    Last edited: May 20, 2012
  19. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,436
    Please copy & paste the appropriate error record from your ESET log here.
     
  20. Q Section

    Q Section Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Posts:
    778
    Location:
    Headquarters - London & Field Offices -Worldwide
    Sorry about the lack of error code. Now have subsequently uninstalled and re-installed NOD32 5.2.9.1 and it did an initial update of the Virus database to 7151. If there remains a problem with self update the error log will be posted here and if all goes well then not. Thank you.
     
  21. simexi

    simexi Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Posts:
    22
    This version(ESS) is total failure!!!

    It works a while but then it hangs somehow. Update doesn't do anything, smart scan is broken.. just disabled protection and I can't enable it again. Tried manually scan few files, gives an error, kernel communication failure..

    So I guess I'll reinstall 5.0.95:isay:
     
  22. Ego_Dekker

    Ego_Dekker Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Posts:
    97
    Location:
    Russia
    Where can i see this added information? What is the difference between 5.0 and 5.2?
     
  23. Ego_Dekker

    Ego_Dekker Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Posts:
    97
    Location:
    Russia
    1. After computer scan i click “Показать подробности...” and nothing happens.
    scanning_complete_2_ru.png

    2. Unaligned and the “Показать подробности...” line is unclickable.
    unaligned_2_ru.png

    3. Just unaligned.
    unaligned_ru.png

    4. “Notifications” are not translated.
    notifications_ru.png
     
  24. Q Section

    Q Section Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Posts:
    778
    Location:
    Headquarters - London & Field Offices -Worldwide
    After an uninstall and reinstall everything is now working well. Thank you.
     
  25. siljaline

    siljaline Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,618
    Do you have an actual issue that requires assistance ?

     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.